ретрограден меркурий декември 2023 януари 2024

Ретрограден Меркурий 13.12.2023- 01.01.2024. Хармонични аспекти с Юпитер и Сатурн.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП ЗА ЯНУАРИ 2024 ТУК ЦЪК

ГОДИШЕН ХОРОСКОП ЗА 2024 ЗА ВСЯКА ЗОДИЯ ТУК ЦЪК 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА АСТРОХАУС В YOUTUBE, ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НАЙ-НОВИТЕ АСТРОЛОГИЧНИ ПРОГНОЗИ

 

Планетата Меркурий ще бъде ретроградна за периода от 13-ти декември 2023 до 1-ви януари 2024 г

Вестителят на боговете Меркурий  ще бъде ретрограден за периода от 13 декември до 1 януари 2024 г.  Ще отворя една скоба и ще обърна внимание на неговата ретроградна сянка, която ще продължи от 25-ти ноември до 20 януари `24.

Меркурий прави най-големите си бели в началото или в края на ретроградието т.е. дните около 13.ти декември и около 1 януари `24 г., два-три дни плюс/ минус.  По пътя на своето ретроградие той ще посети два знака. Това са знаците на Козирог и на Стрелец т.е. всеки от нас ще има активни поне по две теми в периода на ретроградието.

От ретроградния Меркурий, от който може да очакваме да сътвори някоя и друга беля, за ретроградния период обаче, можем да го използваме и в наша полза, като се възползваме от благоприятните аспекти, които той ще направи по пътя си.

Меркурий ще направи хармоничен аспект с планетата Юпитер,

която управлява договорите, пътуванията всичко, което е свързано с чужбина. Другият хармоничен аспект, който той ще направи е с планетата Сатурн, която има отношение към държавата, структурата, авторитетите.

Ако е необходимо да подпишете договори или необходимо да сключите сделка в периода на ретроградния Меркурий, той ще предложи три дати, в които ще бъде в хармонична връзка с планетата на договорите Юпитер. Юпитер управлява всякакви юридически въпроси. Това са датите 7.12, 18.12. и 19.01.24

Тези дати могат да бъдат подходящи, ако договаряте нещо, което вече ви е познато, вече сте проверили или ако имате документи, които се върнати и сега трябва отново да подпишете; ако е необходимо да преглеждате документи, които са ви върнати за проверка.  Както виждате, това са дати, на които е подходящо да се проверява нещо, което е вече старо, уредено и е пред приключване и най-подходящата е 19.01.2024.

Проверявайте реквизитите на документите. Проверявайте сроковете. Може да се изпусне срок по време на ретрограден Меркурий или това, което е описано в документите да има формална грешка, за която ще ви бъдат върнати.

Обещанието също е договор, така че ако дадете обещание или на вас ви се обещае в този период страдали ще взема по-големия период заедно с този на сянката който е от 25 ноември до 20 януари това също се счита сделка но

Ако се касае за нещо ново, което сега се обсъжда или сега попадате на пазара, сега е първият му преглед, периодът не е подходящ. След средата на февруари може да се окаже, че примерно сте намерили по-добра оферта или сте намерили по-добър автомобил или по-добър имот, в който искате да инвестирате. Или пък, ако става въпрос за преместване.

Тъй като към края на месец ноември  предстои черен петък и всички ще ги сърбят ръцете да купуват електроника, имайте предвид, че ретроградният Меркурий има отношение към електрониката. Затова си направете проучването на кое се заслужава цената. Меркурий има отношение не само към техниката и електрониката, а отношение и към спедицията, така че проверете това, което сте купили и проследете как пътува до вас И В какво състояние го получавате Също така е добре да си направите решението за сезоните покупки за празниците през декември сега до 25-ти ноември и той като самият ретрограден Меркурий започва на 13 -ти декември.

Ретроградния Меркурий в по-голяма степен ще го усетят тези от вас, които са родени:

  • Луна или асцендент от 23° на Стрелец до 9° на Козирог /и за родените от 14.12 до 1.01./
  • февруарски Риби, Луна или асцендент до 10° Риби и тези от 23° на Риби до 9° на Овен  /и за родените от 12.03 до 28.03./
  • Луна или асцендент  от 23° на Близнаци до 9° на Рак /и за родените от 12.06. до 30.06./
  • августовски Деви, Луна или асцендент до 10° Дева и тези от 23° на Дева до 9° на Везни /и за родените от 14.09. до 01.10./

Препоръчвам да слушате прогнозата, както за вашия слънчев знак така и за знаците, в които се намират вашите Луна или асцендент.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *