Ретрограден Марс от 26.06.-27.08. – знам какво направи миналото лято!

Марс започва ретроградието си във Водолей и ще завърши в последните градуси на Козирог. Водолей е знак, който наред с други обрасти има отношение към нервната система, а Марс е възпламенител. Няма да ни бъде лесно с такава комбинация. Има две дати, на които всички трябва да обърнем внимание. Това са дните, в които Марс ще направи отново квадрат с Уран – вече имаше такъв на 15.05. Припомнете си дали на тази дата ви се е случило нещо съществено, защото предстоят още две такива срещи между Марс и Уран и те ще имат същия характер. На 15.05. беше моментът на влизането на Уран в Телец и веднага направи напрегнат аспект с Марс. Това може за много от вас да е донесло раздвижване. Този ефект на непредвидима динамика ще се случи отново на 1.08. и 18.08.

Марс се свързва с нашата енергичност и желание за действие. Когато е ретрограден трябва да проявяваме повече търпение.

Следващите два месеца всеки от нас ще има възможност да „прегрупира” действията си. Ще се завърнем към стара дейност и ще направим необходимите поправки там, където е останало нещо за поправяне. В ежедневието ви ще се върнат хора, с които преди сте работили.

Една от сферите, които управлява Марс е хирургията. Операции извършени по ретрограден Марс обикновено в последствие се повтарят. Препоръчително е да се извършват само неотложните операции. За другите – след средата на септем

Ако започвате любовна връзка, няма да намерите лесно пътя един към друг и секса също няма да е източник на въодушевление. Ако с половинката ви връзката е стигнала до никъде, сега е момента да си дадете почивка.

За тези, които започват нещо ново и непознато ще е по-трудно. Напредъкът ще е бавен, затова трябва да се въоръжат с много търпение. Ако може отложете новите начинания от средата на септември, а ако не може – дайте си повече време, за да оцените това, което правите.

Ретроградието завършва на 29-ти градус на Козирог. Всички, които имат Слънце или асцендент в този градус на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог трябва да обърнат внимание какви ще бъдат новините около тях и какви действия свързани с тях ще предприемат около тази дати. Градусът, в който планетата приключва ретроградието си е мощен стимулатор – понякога на бели, понякога на нещо полезно.

Прочетете  и прогнозата и за знака на вашия асцендент.

 

ОВЕН  ♈ При вас ретроградието на Марс във Водолей ще върне приятели в живота ви. Използвайте това, ако имате нужда от подкрепа, защото в този момент едва ли ще се справите без съдействие. Водолеят заема сектора във вашата карта, която управлява и обществения живот и технологиите. Лятото е чудесно време за организиране на обществени изяви, но следващите два месеца няма да са много подходящи за това. Наемете екип да ви помага. Компютри, коли, телефони  около вас ще започнат да дават дефекти. И респективно – ако искате да купите нова техника  – не сега. Ако някакъв уред е дал дефект и сте отложили поправката, сега може да се развали и ремонта да е много скъп.

След 14.08. ще имате движение в сектора на вашата кариера. Възможно е да се върнете към стари планове, но това ще бъде временна идея. Ще имате повече информация за ръководството във вашата фирма.

 

ТЕЛЕЦ ♉ При вас секторът, който ще изисква помощ от страни ще бъде кариерата. Възможно е в тази област да претърпите нежелана стъпка назад. Не, че ще има промяна на позицията ви, а по-скоро ще трябва да се съобразите с връщане на правила или възникване на информация, която ви ограничава. И ще осъзнаете, че това всъщност винаги сте го знаели. Може на ръководна позиция във вашата фирма да се завърне началник, който вече е работил там. Напредъкът следващите два месеца ще е много труден, но поне е временно. След 14.08. ще има условия за преразглеждане на условия по договор. Тогава можете да намерите „вратичките” в бъдеще да имате повече влияние върху ситуацията.   

 

 БЛИЗНАЦИ ♊ При вас ретроградния Марс във Водолей ще върне теми като далечно пътуване, висше образование, съдебен спор, финансови ангажименти.Ако сте планирали далечно пътуване е възможно да срещнете пречки и в последствие на не можете да възстановите сумата, която сте дали за него. Ако темата, която е важна за вас в този момент е продължаване на вашето образование, проверете детайлите около документи, настаняване или пък ще решите, че искате да учите нова специалност. Ако водите съдебен спор, сега е момента да разберете повече подробности, но с това няма да се справите сам. Проверете дали вашия адвокат е изряден към вас.

След 14.08. ще видите, че пренареждането на „картите” може да ви струва повече пари, Вероятно в този момент ще си мислите „защо не избрах друга банка?” . Ще трябва да промените нещо в източниците си на финансиране.  

 

 РАК  Имате нови планове за източници на доходи? Малко ще почакат. Или искате да предговорите с банката ваш кредит? Ако не е неотложно, оставете го след средата на септември. Сексът също няма да е голям източник за удовлетвореност. Ако имате нова връзка следващите два месеца няма да доведат до желаното сближаване, затова изчакайте с изводите. Ще липсва необходимото желание за развитие на връзката. Ще се търси познатият подход. Това не е задължително нещо лошо, но трябва да вървите по отъпкани пътеки.

След 14.08. Марс ще се върне във вашия сектор на партньорствата. Ще имате възможност за преосмисляне на отношения, но това завръщане на хора в живота ви ще бъде временно.

  

 ЛЪВ♌  Ще преразгледате отношенията си с партньор, може да е по работа, може и да е в семейството. Ако сте имали планове да преминете към следващ етап в отношенията си сега ще разберете докъде можете да се обвържете и дали отсрещната страна е надеждна. Може да върнат в живота ви стари партньори и да разклатят доверието на настоящия ви партньор.

След 14.08. ще обърнете повече внимание на ежедневните задачи и ако имате подчинени е възможно да се наложи да преразпределите задачите, но не е необходимо да наемате нови хора. За други представители на вашата зодия временно ще се върнат стари задължения, които временно ще ви объркат организацията, но след средата на септември всичко ще си дойде на мястото.

 

ДЕВА ♍  В работата ще се наложи да  направите реорганизация или да потърсите временно подкрепление. Заложете на познати за вас неща. Може напуснали колеги да се върнат отново във фирмата, където работите и да се наложи вие да се натоварите със задачи, които не са ви привични. Секторът, който Марс активира освен работа се касае и за здравето.

След 14.08. заниманията ви ще бъдат от съвсем друго естество, но пак ще бъдат повлияни от ретроградието на Марс. Той ще навлезе в сектора, който има отношение към децата, забавленията, флиртовете. Можете за започнете нова връзка или в живота ви да се върне стара любов. Не залагайте на развитие на тези отношения.

 

ВЕЗНИ ♎ Марс ще върне на преден план неизказани любовни желания. Може да разберете, че имате таен ухажор или да чуете, че някой преди време е бил влюбен във вас. Каквато и любов да се върне в живота ви, това ще е временно. Ако започнете нова връзка няма да има добра перспектива, защото поне до края на август развитието на любовните връзки и секса са силно възпрепятствани. Каквато и връзка да започнете, оставете си време след средата на септември да я преосмислите дали си заслужава.

След 14.08. Марс ще активира теми касаещи вашият дом. Може да се наложи спешен ремонт или да решите, че ви трябва ново жилище. Ако ще купувате нещо ново, оставете плановете след следата на септември.

 

СКОРПИОН   Марс започва ретроградието си от сектора касаещ вашия дом и го завършва  в сектора на кратките пътувания, кореспонденцията и роднините. Вие тази година сте облагодетелствани от присъствието на Юпитер в знака ви, но следващите два месеца вашият стар управител Марс ще ви даде знак да отложите плановете си за известно време. Ако имате планове за смяна на жилището, отложете ги. Ремонти – може, но ще вървят бавно. Трябва да наемете за това хора, с които задължително вече сте работили и е много важно да не решите, че можете да направите ремонта сами.

Преди да тръгнете на път след 14.08. уверете се, че колата ви е изправна. Ако вече е  имало проблем с нея, за който знаете много е вероятно по време на път да се развали.

 

СТРЕЛЕЦ ♐ Водолей, където ще започне ретроградието на Марс, заема при вас секторът на комуникациите и кратките пътувания. Знакът има отношение към техниката и тя в този период може да даде дефект. Проверете колата си преди път. Ако трябва да пътувате на кратко разстояние възможно е да имате премеждия. Кореспонденцията и общуването също няма да са най-добрата си форма. Марс създава нетърпение и може да изричате неща от несъобразителност, за които в последствие да съжалявате. Друга тема, на която трябва да обърнете внимание е да внимавате с натоварването си, защото крайниците /крака, ръце, пръсти/ са уязвими в този период.

След 14.08. ще бъдете ангажирани с финансови теми. Може да се появят непредвидени сметки за плащане.

 

КОЗИРОГ ♑ Марс в момента /и по време на ретроградието/ е в сектора на доходите от труд и е възможно сега да влагате много усилия в това. Но от 26.06. ще трябва да промените плановете си. Може да се окаже, че заплащането, което сте очаквали не оправдава усилията ви. Каквото и да предприемете в този период ще има временен характер. По-добри възможности за заплащане ще имате след средата на септември.

Родените в последните 5 дни на зодията ви /или с асцендент между 26-30 градус на знака ви / ще бъдат силно повлияни от края на ретроградието, което е на 27.08 . Обикновено точно накрая човек решава изведнъж да действа. Вгледайте се в информацията, която идва около вас и преценете действията си.

 

ВОДОЛЕЙ ♒ Марс започва ретроградието си от вашия знак и това ще го почувстват най-много родените в първата десетдневка на зодията. Каквото и да сте планирали да правите, ще трябва да презапишете сценария. При вас е добре да не предприемате процедури здравословни или козметично-коригиращи, които се извършват чрез операция. Въобще, ако може избягвайте намеса върху тялото. Трябва да боравите внимателно с електрически инструменти.

Ако планирате да правите нещо, задължително потърсете помощ или наемете необходимите хора. В този период няма да сте най-сръчните. След 14.08. е възможно да пътувате надалеч, но пътуването ще има обстоятелства, които ще го променят или няма да сте така удовлетворени от него, както очаквате.

 

РИБИ ♓ При вас ретроградието на Марс ще започне в зоната на скритото и неизвестното. И тъй като става въпрос за Марс, а той има отношение към оперативните намеси, е възможно стара болежка да напомни за себе си. Изведнъж може да решите, че не ви се чака повече и искате точно сега да отстраните проблем, който сте отглеждали отдавна. Ако е възможно, тези намеси е по-добре да се отложат след средата на септември. Марс на тази позиция също може да доведе до интриги.

След 14.08. Марс ще се върне във вашия сектор на приятелите и те бъдат водеща тема около 27.08.