Новолуние на 1-ви август. Венера в Лъв.

Венера влиза в Лъв и ще остане там до 28.08. В това време ще проявяваме повече страст, артистичност, самоувереност. На 2.08. ще има предизвикателства пред тази помпозна Венера – проява на ексцентрично поведение, екстравагантно харчене на пари. Също така в дн-два около 02.08. любовните връзки може да се прояви с рязка промяна на връзката – ретроградният Меркурий тъкмо приключва и в тези дни имаме неочакван развой на събитията. Конците в междучовешките отношения може за два-три дни да са под напрежение. Това не е добър момент да търсите разяснение. Хората ще са склонни да спазват дистанция и няма да виждат обективно ситуацията. Изчакайте няколко дни, ако търсите разговор отново. След 15.08. пистата ще е свободна да боравим с документи и да правим покупки.

Големият добротворец Юпитер между 07-ми и 09-ти август ще направи хармонични аспекти със Слънцето и Венера и това всеки от нас ще го усети. В кой сектор от картата ви? Прочетете прогнозата за слънчевия си знак и асцендента си, за да разберете.

Това новолуние е в напрегнат аспект с Уран – планетата на непредвидимите ситуации и в хармоничен с Юпитер. Това дава надежда, че каквато и неочаквана ситуация да се появи, ще има път за решаването й.

В края на статията вижте какво означава градусът, в който се случва новолунието според Сабианските символи.

 

ОВЕН   Новолунието ще ви стимулира да се забавлявате. Може да предложи и нова любовна тръпка. Ще има много голям елемент на изненада. Този човек може да не отговаря на вашите стандарти и представи за партньор. Ако сте решили да пътувате в чужбина, може и там да ви чака това запознанство. Не залагайте на дългосрочност. Ще бъде внезапно и мимолетно.  Но хубави новини свързани с чужбина идват между 07- и 09-ти август, може да са свързани и с любовна връзка.

Някои от вас ще се изненадат, че очакват дете. А тези, които вече имате – то може да ви изненада с плановете си и да имате непредвидени разходи, като например допълнително образование или пътуване в чужбина.

 

ТЕЛЕЦ   Това новолуние ще акцентира плановете ви за дом и организацията ви на дома. Непредвидено ще вземете решение къде и с кого да живеете. Домашния ви сектор е раздвижен до 18.08. и вероятно сега ще искате да наемете ново жилище или ще ви дойде изведнъж идеята да купувате, а ако това го плануване отдавна сега ще имате смелостта на да инвестирате. Направете го след 15.08. До тогава проверявайте условия за кредити, проверявайте документи.  07-09.08. ще бъдат дни, когато може да намерите имот, който наистина да отговаря на желанията ви.

 

БЛИЗНАЦИ   Новолунието идва в момент да направите непредвидено пътуване за кратко. Дошло е изненадващо, а може и да е прекроено няколко пъти заради току-що приключилия ретрограден Меркурий. Периодът е много подходящ за изграждане на контакти, само помнете, че договори и твърди ангажименти поемате след 15.08. Тази година Юпитер е във вашия партньорски сектор и е възможно да срещнете брачен партньор или са се обвържете. За други партньорството може да е от работен характер. В този смисъл, ако организирате тържествено събитие периодът 07-09-ти прилежащият им уикенд е много подходящ да събирате документи, да организирате роднини и приятели .

 

РАК  Приятелският кръг и стойностите  ви живота ви са на кръстопът с това новолуние. Аспекта е нехармоничен и е възможно ваш приятел да ви шокира. Дали ще е шокираща новина от негова страна или ще сте разтърсен от поведението му, няма значение. Това ще ви накара да преосмислите ценности, кое си заслужава и кое не. Гледайте на тези отношения от ретроспекцията на изминалите затъмнения. Лунното затъмнение на 17.07. може много да е повлияло дали да приключите отношения с някого – няма значение любим човек, приятел, колега или началник. Друга тема, която е актуална е работната среда. Има възможност за подобряване на заплащането /но не се доверявайте на приятел, не го използвайте за посредник/. Сега е добър момент да се възползвате и да търсите по-добро заплащане. Ако ви предложат работа, обмислете, моментът е добър да я приемете.

 

ЛЪВ  Новолунието се пада във вашия знак и обещава голяма активност. Моментът е подходящ да обмислите или да стартирате дейност, да поемете инициатива. Само имайте предвид, че за документи и дългосрочни ангажименти трябва да изчакате да мине поне средата на август. За някои от вас новото ще бъде свързано с кариерните ви планове. Може да ви предложат неочаквано позиция и тази новина няма да ви е никак по вкуса.. Или пък ще научите, че в ръководството ви настъпва неочаквана промяна, което ще ви създаде за момента несигурност. Да, новините нямат край, но може да си припомните какво се случи около слънчевото затъмнение на 2.07. – то се състоя в зоната в картата ви, където не можете да влияете на обстоятелствата.. Някой е кроил планове вместо вас и сега ви ги сервира. На 7.08. има възможност направите добро споразумение.

 

ДЕВА   Новолунието се случва в сектор, в който нямате никакво влияние – там са скритите неща, интригите. Ще има неочаквани новини, които може да са свързани с ваши юридически спорове, например – ще се изправите срещу нов план за действие, ще трябва да намерите нов начин да се справите в ситуацията. Ако пътувате в чужбина направете проверка на документи и резервации още веднъж, застраховки. 7-9.08. ще има възможност за положително развитие на нещо, което сте предприели в дома си или с член на вашето семейство.

 

ВЕЗНИ   В приятелската сфера има няколко сиви облачета. Ваш приятел може да ви съобщи шокираща новина, която ще дойде като гръм от ясно небе. Ще има нова ситуация в неговия живот и ще се надява вие да се намесите. Друг начин, по който може да усетите новолунието е отново по повод приятел  да иска да ви направи част от инвестиция или да ви поиска пари на заем. Това идва в момент, когато ретроградният Меркурий тъкмо приключва, но влиянието му ще се усеща поне до средата на август, затова сега не е добър период да приемате подобно предложение на сляпо. Този приятел може да ви направи предложение за работа или  да е от обкръжението в работата ви и да ви е началник, да ви направи предложение за смяна на позиция – това трябва да гледате ретроспекцията на изминалите затъмнения /секторът на кариерата ви е много активен в момента/ Статии за затъмненията >>> Новолуние и слънчево затъмнение на 02-ри юли. 07.-09.08. идват хубави новини, кореспонденция, която очаквате, удачен момент, ако имате интервю да го проведете или ако имате обществена изява да се проявите в най-добрата си светлина. В социалната сфера има оживление.

 

СКОРПИОН     В сферата на вашите цели или вашата кариера ще се появи ситуация, която ще повлияе на връзката ви или на брака ви. Ще трябва да промените и да се адаптирате бързо към новото развитие на ситуацията. Ако работите със съдружник той ще ви изненада, нещо непредвидено ще разберете от негова страна и това ще промени изцяло общата ви работа. Кариерата ви е в момент на раздвижване. Ще имате възможност за успешно договаряне на заплащане или получаване на сделка, ако работите с клиенти между 07.-09.08.  Осведомете се, ако подписвате нов договор или ново съдружие договорът попълнен ли е с коректни данни, вписано ли е всичко така, както очаквате. Оставете формалната част след 15.08.

 

СТРЕЛЕЦ  Новолунието насочва вниманието ви към сектора на юридически сделки или пътуване в чужбина. В работата може да имате неочаквана ситуация и заради това нещо от горепосочените две сфери /зависи коя за вас е актуална в този момент/ ще се промени и няма да ви изненада много приятно. Ще трябва да се адаптирате в ситуацията. Същият сектор отговаря и за подписването на договори. Ако постъпвате на работа или променяте позиция в настоящата си работа ще има непредвидена ситуация. Ретроградният Меркурий отминава, но ще го усещаме още две седмици и сега именно документите носят най-неочакваните изненади. Уведомете се, например,  дали заплащането е такова, както сте договорили, има ли допълнителни задължения, ще ви удържат ли някакви допълнителни суми, допълнителното работно време заплаща ли се.

 

КОЗИРОГ   Финансите ще бъдат на фокус и вероятно ще имате повод неочаквано дали за вашата любов или по повод удоволствия и забавления да изхарчите значителна сума. Тъй като същия сектор отговаря и за децата, е възможно този непредвиден разход да бъде за вашето дете. За тези от вас, които имат бизнес свързан с чужбина или очакват пари или финансиране от чужбина, ще получат окуражаващи новини между 07 и 09.08.

 

ВОДОЛЕЙ  Ситуация у дома може да повлияе на отношенията ви с вашия партньор. Ще има необходимост от това отношенията ви се поставят по нов начин, но точно сега не е момента. Оставете разговорите и заключенията за след 15.08. Друг начин, по който да усетите това новолуние е, ако роднини и близки са ви приготвили изненада и искат да ви запознаят с някого – сценария няма да им се получи. Ще трябва да импровизирате на място. Но… виждате ли…приятелите ви може да пробват същото и да ви сватосат с някого. Приятелите ще имат по-голям успех в това начинание. Каквото и запознанство или нов контакт да ни предстои – ще бъде съществен. 07-09.08. носят добри новини от приятелския кръг и партньорствата.

 

РИБИ   Работния ви сектор се оживява с това новолуние. Ако търсите работа, сега вероятно ще намерите или ще започнете. Да, влиянието на ретроградния Меркурий още се усеща и вероятно трудно ще се адаптирате или в последствие нещо ще се промени в позицията ви, но ако сте търсили работа известно време е добре е да я започнете. Ще ви изненадат с непредвидено обаждане и вероятно те ще бързат повече отколкото вие, но си преценете сами. Тези, които са на работа ще имат провокация издаваща от кореспонденция или от разговор. Няма да сте подготвени за ситуацията. За други непредвидено служебно пътуване ще промени плановете им и това няма да име по вкуса, но затова пък между 07 и 09.08. има много добри възможности за издигане на по-висока позиция и трудът ви да се оцени по достойнство.

 

***           ***           ***

Новолунието се случва в деветия градус на зодия Лъв. Ето какво казват Сабианските символи за този градус.

 

ЛЪВ 9

 

СТЪКЛАР ИЗРАБОТВА ВАЗИ

 Ключова дума: Сръчност

Вътрешната ви духовна сила може да оформи ситуацията ви, така че да е във ваш интерес. Само контролираните енергии ще бъдат от полза. Трябва да проявите грижа, да работите прецизно, за да може да дадете форма на творческите си начинания и да ги представите на другите.

Вдъхване на живот на идеите ви. Способност за създаване на нещо красиво.

Предупреждението: Неумение да се концентрирате или да проявите грижа.