Новолуние в СТрелец декември 2023

Новолуние в Стрелец на 13-ти декември 2023. Небето няма граници.

Марс подсилва новолунието в Стрелец

Новолунието в Стрелец ще ни даде поглед към далечните хоризонти и опънати платна на мечтите ни. Ще бъдем стимулирани да реализираме смели планове, ще искаме да действаме със замах, ще искаме да гледаме далечните хоризонти на нашите планове.

Новолунието в Стрелец е подсилено допълнително от Марс, а той е моторът на картата. Марс е нашата воля. В комбинация с това новолуние ще искаме нещата да се случат много по-бързо отколкото обикновено.

Друга планета, която до голяма степен ще изиграе своята роля по време на това новолуние е планетата Нептун. Той внася неизяснени обстоятелства, внася носталгия, внася романтика. В комбинация с напрегнатия аспект, който образува към новолунието, именно подобни чувства могат да ви застигнат. След, което може и да размият вашите планове. Може дори да ги направят нереалистични, може да не си прецените силите си. Може дори да не прецените кога точно е в момента да стартирате или кога да спрете.

Новолунието активира сектор от вашата карта, където е най-значимия импулс за месеца. Това ще бъде секторът, където ще предприемете вашите инициативи.

Меркурий и Юпитер хармонични в земни знаци

Около това новолуние е активен хармоничния аспект между Меркурий и Юпитер. Меркурий на 13-ти декември тръгва ретрограден и на тези мечти, които вие така ще искате много смело да дадете старт, в известна степен, той ще е удари на спирачки и ще ви накара да се замислите дали точно това е правилното решение. И това ще бъде една навременна преценка, защото Меркурий се намира в земен знак Козирог. Той  образува  хармоничен аспект с Юпитер, а той управлява това новолуние.

Колкото и някаква амбиция или някаква идея, дори много романтична да ви дойде в този период, много бързо ще влезете в дневния ред на това как се случват нещата

Хубавото е, че колкото и някакъв розов балон да дойде, като идея, вие много скоро ще осъзнаете какви са позитивите или негативите на това, което ви е хрумнало или на това, което ви се предлага.