Седмичен хороскоп 4 до 10 ти декември 2023

Венера ни качва на въртележка. Седмичен хороскоп от 4-ти до 10-ти декември 2023.

Венера ни качва на въртележка с поредица от аспекти тази седмица

 

Венера, която е сигнификатор на парите и любовта, за периода от 4-ти до 10-ти декември, ще постави на изпитание нашите емоции и нашите портмонета.

На 3-4-ти декември, тъкмо преди да напусне знака Везни и да премине в Скорпион, Венера в напрегнат  аспект с Плутон ще провокира собственически чувства, сцени на ревност, кой на кого дължи нещо във връзката и също така налагане на чуждата воля.

Само два-три дни по-късно Венера вече ще се намира в Скорпион и на  6-ти декември ще направи хармоничен аспект към практичния Сатурн. Тук вече ще бъде много по-калкулативна, ще бъде много по-прагматична. Да, ще ни владеят същите страсти, ще ни владеят дълбоките чувства, но дори тези, около които е хвърчала перушина само няколко дни по-рано, вече ще имат една по-ясно стратегия как да използват тези дълбоки чувства; как да използват недостатъците на една връзка –  преднамерено, манипулативно и калкулирано.

Ако към 10-ти декември, когато Венера прави предизвикателен аспект към планетата Юпитер и някой все още го гонят гузни чувства, по-добре не си развързвайте кесията за компенсация – това няма да е добра идея. По-добре си купете сладолед.

Меркурий в хармония към Юпитер – уреждайте стари и вече проучени дела.

Меркурий прави хроничен аспект към Юпитер на 8-ми декември тъкмо преди да тръгне ретрограден от 13-ти декември. Ако имате да уреждате документи, които вече са проучени и са в процес на приключване, това е един приходящ момент да го направите

Ретрограден Меркурий от 13-ти декемвмри 2023 ➤ ЦЪК