Ретрограден Меркурий - как да го използвате на ваша страна.

Меркурий е ретрограден, а знаете ли, че в този период можете да го използвате по много полезен начин за себе си?
Първо – тези, които са родени с ретрограден Меркурий често не усещат неудобствата, които той поднася на другите хора. Защо ли? Защото родените с такъв изначално са буквоеди и четат дребния текст върху договора или опаковката на продукта, например. Често са педанти. Да, може да ви се струва, че когато разговаряте с тях зациклят, връщат ви при една и съща тема, която е важна за тях, но това е един от ефектите, когато общувате с такъв човек.

За всички останали – добро време да търсите стари вещи, които отдавна сте забутали някъде и не можете да се сетите къде са /накрая ще ви кажа един бабин метод за намирането им ;) /.

Довършете стара работа.

Ако искате да вадите дубликати на документи – сега е момента да обикаляте институциите. Добро време за поправки на вещи. Добро време да продавате стари вещи – сега купувачът ще подмине недостатъците им. Затова пък, ако сте от страната на купувача, имайте си едно на ум, че това, което купувате може да се окаже, че има лоша история след себе си.

Ровете се в старите скринове и по таваните и ще намерите някой кашон със скъпи за семейството ви снимки, за да си припомните старото време.

Намерете време да се видите със стари приятели, с които обикновено трудно ви се съчетават графиците.

В този период обикновено ви се обаждат хора или просто ги срещате на улицата, които отдавна са излезли от живота ви. Отивате на място, където сте прекарали детството си.

Помнете, че при ретроградието ефектът се усеща ден-два преди и след датата на началото и края. Това е важният момент. И си пазете касовите бележки от покупките. Не е задължително, когато си купите нещо и то да е дефектно. Може просто да се окаже нефункционално в дома ви и трябва да го върнете.

И сега за бабиния метод за намиране на изгубени предмети: взимате една кърпичка и обикаляте с нея дома /или мястото, където подозирате, че е предмета/. Връзвате един възел мислейки си за предмета. И той обикновено изкача. А пък една приятелка казва, че когато не може да намери нещо, то обикновено то е в чантата й.