Юпитер в съвпад с оста пълнолунието на 23-ти ноември.

Всеки от нас има в обръжението си човек, на който някак си му върви. Но можем ли обективно да оценим късмета? Забелязваме проблемите, защото ни изкарват от пътя за дълго време, но когато ни провърви почти винаги го подминаваме с обяснението, че е късмет. Е, да - късметът за едни е по-голям, за други по-малък.

Предстои ни пълнолуние, което ще бъде целунато от Юпитер. След това предстои новолуние, което също ще бъде близо до Юпитер. Големия добротворец Юпитер разпалва очакванията ни, прави ни ненаситни, увеличава егото ни и това ни отдалечава от обективната оценка за това, когато ни е провървяло за нещо. Губим мяра и не виждаме, че има граници, които не трябва да прекрачваме. Следващия месец ще бъде наситен със събития, които ще подхранват по детски очакванията ни и ще бъдат ръководени от липса на мяра и здрава преценка.

Няколко важни дати около това пълнолуние:

На 25.-26.11. може да изпитате късмета си. Но истински ще бъде от полза само за тези, в чиято рождена карта има предпоставки за това. И не търсете късмета само от игри на щастието. Огледайте се. С кого се запознавате, кой урежда проблем, който ви е изглеждал непреодолим. Станала е беля – как се справяте с нея и кой ви помага. Да разбереш как действа пръстът на съдбата не е лесна работа.

30.11. Венера в опозиция на Уран – внезапна криза в отношенията. Венера беше до скоро ретроградна и събитията минаваха скрито, чувствата и истинските отношения не се заявяваха открито. Сега с тази опозиция изведнъж ще имате желание да сложите картите на масата и партньорствата /както работни, така и любовни/ ще се подложат на изпитание. Ще имате желание да провокирате и ще бъдете провокирани. Може изведнъж да решите да прекратите отношения, работна връзка или да има непредвидено развитие по ваш паричен проблем. Освен, че този аспект е предизвикателен в момента се намираме в ретрограден Меркурий и думите много лесно ни се изплъзват изпод езиците. Не е време за силни думи, за затръшване на вратата и и проява на екстравагантност.

 

 

ОВЕН  Ако работите с чужденци, пълнолунието ще донесе възможност за реализиране на проект, който е свързан с чужбина. Очакванията ще са много големи, самочувствието ви и авторитета ви ще се увеличи. Провокациите ще дойдат от обкръжение, което няма да се заяви пред вас. Ще действа в сянката, ще саботира. Възможно е да сключите договор, който дава по-големи перспективи на вашите планове, но в същото време ще трябва да жертвате някой от досегашните си съмишленици.  Меркурий е ретрограден във вашия сектор на договорите и ако се наложи да отложите подписването, не настоявайте. По-скоро ревизирайте договора. Сега ще излязат на преден план неща, които преди сте намирали за незначителни.

Тези от вас, които любовна връзка, с човек, който се намира в друга държава ще трябва решат дали могат да си позволят пътуване и да го видят лично на място. Такова пътуване ще им се стори ограничаващо.

 

ТЕЛЕЦ При вас управлението на финансите ви ще бъде на преден план. Марс се намира в зоната на приятелския кръг и аспектира в напрегнат аспект пълнолунието. Възможно е ваш приятел да ви предложи финансов ангажимент, който да ви създаде напрежение. Може дори да ви предложи работа. Няма да се чувствате комфортно в тази ситуация. Ако от вас се изисква да дадете отговор, оставете го след средата на декември. Сега само очакванията ще бъдат много високи, изпълнението в последствие може да не е според тях. Меркурий, който управлява вашите финансови въпроси, е ретрограден сега не е време да давате отговор по въпроси касаещи заплата, кредити.

Вашата управителка Венера скоро ще започне да ви носи удовлетворение в партньорствата.

 

БЛИЗНАЦИ Вашият управител Меркурий е ретрограден в сектора на партньорствата /лични и професионални/. Това пълнолуние ще ви върне към такова партньорство или в общуването си с вашият партньор ще се възобновите стари теми. Това ще протече с напрежение. Възможно е причината да е вашите планове за кариерно развитие или е възникнала нова перспектива в перспектива в работата ви. Не е моментът сега да решавате на кое да дадете приоритет – кариера или партньор. Такъв разговор проведе на 25-26,11, може и да ви даде надежда за бъдещите отношения, но решение как да продължат те оставете след средата на декември.  

 

РАК В работната ви среда ще се установят нови правила. Възможно е да се наложи да подпишете нов договор. Разбира се, че не можете да кажете на шефа си – „Сега не мога. Меркурий е ретрограден.” И да не е, в договора ви ангажиментите няма да се променят. Проверете за грешки. Проверете дали без да са ви известили ви натоварват с повече отговорности. Дори значително да ви повишат заплатата, отговорностите и натоварването ще бъдат много повече и няма да са според предложението. Яко имате план сами да инициирате разговор, с който да заявите, че искате повишение, това е неправилния момент. Може да ви повишат заплатата, но ще получите и неподозирани задължения в замяна.

На тези от вас, на които стар здравословен проблем напомня за себе си – не отлагайте прегледа. Може след средата на декември да намерите по-удачен начин да третирате проблема, но не отлагайте посещението при специалист.

 

ЛЪВ  Във вашата приятелска среда може точно сега някой да развърже езика си и да разкрие чувствата си. Или пък вие да решите да се обясните в любов на човек от вашия приятелски кръг. На 25-26.11. има хармоничен аспект между Слънцето и Юпитер, когато ще  ни падат преградите и ще ни поникнат криле да правим наивни неща. След това ще му мислим какво да правим. В тези дни ще сте много склонни да проявите типичната за вас пищност и щедрост.

Тези от вас, които имат деца 25.-26.11. може да даде повод да се гордеят тях.

С това пълнолуние сексуалността ще бъде провокирана.

 

ДЕВА Вашата кариера неочаквано може да се раздвижи. Партньорство или колега да са провокаторите на това събитие и да се наложи бързо да вземете решение. Управителят ви Меркурий е ретрограден и това като че ли няма да е съвсем нова възможност. Перспективите в кариерата ви може да наложат промяна в плановете в дома ви, но това няма да ви изненада. Само няма да се хареса на партньорът, с когото живеете, защото ще означава промяна в плановете и  за него. Допълнително, Венера, която се намира във вашия сектор на парите изкарани с труд, ще направи напрегнат аспект с Уран на 30.11. – внезапност, промяна в плановете, промяна в източника на пари, непредвидими обстоятелства. 

 

ВЕЗНИ   По време на настоящото пълнолуние най-забележителното ще бъдат разговорите, които ще проведете. Да, говорите всеки ден, но разговорите около пълнолуние могат да променят ситуацията, ако вие искате. Активирайте старите си контакти – Меркурий е ретрограден и казва да прозвъните тези, от които вашите дела зависят. Раздвижете старите си връзки, напомнете за себе си. Ако успехът и плановете ви зависят от приятел на 26.11. задължително го потърсете. Вдигайте си телефона и не пропускайте обаждания на тази дата. Ретроградния Меркурий ще изкара стари познанства от нафталина, ще срещате хора, които отдавна не сте виждали. И тъй като тази зона отговаря също за братята и сестрите ще преговорите стари неща и с тях.

Марс се намира във вашата зона на работата и до края на годината запретнете ръкави, защото ще бъдете много ангажирани.

На 30.11. вашата управителка Венера ще застане в опозиция на Уран и ще прехвърчат искри. Това не е хармоничен аспект, затова забравете за ден-два страстите както в работата, така и в личните отношения. Прочетете началото на статията за Венера.

 

СКОРПИОН   В периода на пълнолунието ще искате да реализирате ваш финансов или инвестиционен план. Ако взимате кредит преценете доколко доходите ви ще са достатъчни да го поемат. Ретроградният Меркурий управлява финансите ви и сега ще пресмятате заплатата за какво ще ви стигне. Не е най-добрият момент за решения с дългосрочен ангажимент. В кариерен план на 26.11. може да е голям ден за вас. Дали ще ви повишат или ще ви похвалят – приемете каквото дойде дори и да не считате, че заплащането отговаря да повишението ви. Ще ви обещаят повече отколкото ще ви дадат. Вашият втори управител Марс от януари ще навлезе в сектора на работата и тогава реално ще видите за какво става въпрос.

 

СТРЕЛЕЦ   Ситуация в дома ви може да провокира да изберете как да продължите отношенията си с любимите ви хора или къде да живеете. Сега можете да решите да се омъжите или ожените, да получите щастливата новина, че семейството ви се увеличава с още един член. Сега няма да намерите дългосрочно решение – Меркурий е ретрограден във вашия знак. Ще променяте решенията си, ще търсите нови варианти. Ако подписвате договор, на 30.11. може да дойде добро предложение, но би било по-подходящо да отложите подписването след средата на декември. Юпитер през следващите 13 месеца ще е във вашия знак, ще имате време да подредите пъзела.  

 

КОЗИРОГ   Пълнолунието ще доведе в работата завършване на проект. Ретроградния Меркурий се намира във вашата зона на скритите неща и може да донесе в работната среда интриги. На 26.11. е добър ден, ако можете да се отдръпнете и да посветите времето на себе си. 

Не избирайте сега дестинация за далечно пътуване. Ако сега дадете пари на заем, не ги чакайте да се върнат.

На 30.11. мислете за важните неща, които ви осигурява вашата кариера. На този ден Венера е в опозиция с Уран и този аспект може да доведе прехвърчане на искри. За ден-два  преглътнете честолюбието си, затворете си едното око и не се поддавайте на провокации.

 

ВОДОЛЕЙ Може би точно сега ще „изплюете камъчето” и ще кажете на човека който харесвате точно как се чувствате. Изпълнената Луна се намира във вашия сектор на любовта и флиртовете. Ако това е човек от вашия приятелски кръг това изясняване на отношенията може да се окаже много перспективно – Юпитер и Слънцето ще са в съвпад на 26.11. и може едно приятелство да стане перспективно партньорство...или обратното. На 30.11. може да скъсате някой и друг договор – Венера и Уран с опозиция.

В приятелската си среда ще бъдете предизвикан да изпитате това, което намирате за ценно и важно. Възможно е да дойде края на едно приятелство или любов.

 

РИБИ  Марс след дългото си ретроградие, се намира вече във вашия знак и ви дава много енергия за действие. Ако на вас не ви се действа, той ще ви задейства. Изпълнената Луна се намира във вашия сектор на дома, където живеете и най-близкото ви обкръжение. Може да ви се иска да намерите спешно решение ситуация в къщи, но сега не е най-удачния момент. Меркурий е ретрограден във вашия сектор на кариерата и големите ви планове. В такъв момент ревизията на плановете е много честа. Ако не се изисква да вземете спешно решение, изчакайте средата на декември. Юпитер се намира във вашия сектор на кариерата и ще е там следващите 13 месеца. Ще подкрепя дългосрочните планове. Това пълнолуние ще предизвика нарастване на самочувствието ви. Ще имате чувството, че нямате никакви ограничения, но не си правете сметката без семейството и партньора ви.