Юпитер ще отклони ли фокуса ни с предстоящото новолуние в Лъв на 11-ти август?

Последните две затъмнения /на 27.07. и 11.08.2018/, са в близък градус така както са били през 1999-та. Ако можете да свържете събития с датите, които ще изброя, имайте предвид, че събития от подобен род ви предстоят и сега – 28.07.1999 и 11.08.1999

 

ОВЕН  Новолунието ще ви подтикне към забавления, флиртове, любов, но ще бъде по-скоро завръщане към вече познати неща. Може да срещнете старо гадже и сърцето ви да трепне. Ще си кажете неща, за които преди не сте имали смелост. От това едва ли ще излезе нещо. Очакванията ви ще бъдат високо подхранени от квадрата на Юпитер с новолунието, но това е само розов балон.

Венера – планетата на любовта,  прави транзит във вашия сектор на връзките, брака и партньорствата, но няма да има благоприятни аспекти там. Любовната тръпка, която ще изпитате ще иска напасване, ще е необходимо постоянно да се съобразявате с нещо. По време на ретроградието на Венера от 5.10.-11.11. ще имате повод да преразгледате любовната си връзка.

 Марс – вашият управител, от 14.08. до 10.09. ще е отново в Козирог – вашият сектор на кариерата и целите ви.. Можете да прочетете за събитията, които да очаквате до края на ретроградието му в статията за ретроградния Марс на нашия сайт.

 

ТЕЛЕЦ Събитията за вашия знак ще се въртят около дома ви или около родителите. Може да ви сърбят ръцете да подхванете ремонт. Не е най-добрата идея сега да правите това. Ще бъде по-добре, ако решите да посетите родителите си или семейството си, ако вашата родна къща е далеч от вас понастоящем. Да, вероятно ще чуете приказки от старо време, но така е с ретрограден Меркурий, който минава през вашия сектор на домашните въпроси.

Вашата управителка Венера е вече във Везни от 7.08.-8.09. като й предстои и ретроградие и отново ще се върне във Везни от 31.10. до 2.12. Везни е вашия сектор на рутината, ежедневната работа и на подчинените, ако имате такива. За транзита си през август - септември Венера няма да направи хармонични аспекти с планетите, затова ще ви се наложи да занижите стандартите си, ако търсите работа или да се наложи да работите с колеги, които нямат задоволителна квалификация според вашите стандарти.

От 14.08. ретроградния Марс влиза в Козирог – вашия сектор на далечните пътувания, договорите и съдебните спорове. В нашия сайт можете да прочетете статията по въпроса, за да имате повече информация за темите, които ще ви занимават по този повод до излизането му от знака на 11.09.     

 

БЛИЗНАЦИ   Ще имате повод да подновите стара кореспонденция или да се върнете към стар разговор. Новолунието и ретроградния Меркурий се намират във вашия сектор на комуникациите, кратките пътувания, братята и сестрите. Интересът ви ще бъде привлечен от нещо, което ви е интересувало преди време, но сега имате причина да го „разследвате” отново. Новолунието е в квадрат с Юпитер и това е индикация, че очакванията ще са много големи, но няма да се оправдаят. Трябва да прецените колко да влагате енергията си в тези разговори, които ви връщат към стари отношения.

Венера – планетата на любовта, се намира във Везни - вашия сектор на любовта, флиртовете и забавленията. Първоначално ще остане в знака от 7.08. до 8.09. След това й предстои ретроградие с повторно завръщане в същия знак до 2.12. За прехода си през Везни няма да направи хармонични аспекти, а и й предстои и ретроградие. Това казва, че флиртовете и любовта няма да отговорят на очакванията ви. Също така не е добър индикатор за борсови сделки или хазарт. Не разчитайте на късмет. Ако започнете любовна връзка в този период едва ли партньорът ви ще е такъв, с когото избирате обикновено и да се наложи да направите отстъпки от обичайния си избор.      

 

РАК Новолунието ще даде приоритет на вашите доходи от работа или на всичко онова, което има голяма стойност за вас – не само материална, но и етична. В комбинация с ретроградния Марс, който от 14.08. до 10.09. се връща във вашия сектор на партньорствата – знакът Козирог подсказва, че в този период вероятно ще ви се наложи да преговаряте за заплата или да се борите за нещо, което ваша много значима ценност. Във вашият сектор на партньорствата са се събрали едни злосторници – Сатурн, Плутон и Марс. Битката няма да бъде особено равностойна и работата не е в това в тези преговори постигнете повече, а да намалите щетите. Ще направите добро на себе си, дори да не ви бъде предоставена изгодна за вас възможност, да се съгласите поне за сега с предложението, което ви направят. Миналото новолуние – на 13.07. /също слънчево затъмнение/ беше с включен Плутон. Тази планета олицетворява вашият партньор за преговори в момента и той ще наложи своето мнение. Представителите на вашата зодия в различна степен ще усетят това новолуние, но има сякаш за всекиго по нещо – тези родени в първата десетдневка имат в опозиция ретрограден Сатурн., тези родени между 11-15 юли имат в опозиция ретрограден Плутон, а за тези родени в последните дни на знака ок. 19-22.07. ще се изправят срещу ретроградния Марс.   

От 7.08 до 08.09. Венера транзитира вашия сектор на дома, на мястото където живеете.  Повечето аспекти, които сключва Венера ще сключва през настоящия месец ще бъдат напрегнати и плановете ви няма да минат по сценария, а и крайния резултат може да не ви хареса.

 

ЛЪВ  Новолунието /и затъмнението/ ще са във вашия знак. За щастие това затъмнение не сключва напрегнати аспекти с някой злосторник. Ще направи квадрат с Юпитер, който се намира във вашия сектор да дома ви. В тази връзка може да ви създаде прекалено високи очаквания за ваш проект свързан с вашия дом. Или домашните да ви натоварят с много големи очаквания. „Преувеличение” е паролата за това новолуние. Приложете я и ще отключите повечето въпроси, които ще ви вълнуват.

От 07.08. -08.09. Венера ще премине през вашия сектор на кратките пътувания, кореспонденцията, братята и сестрите. На общуването все нещо няма да му се получава – Венера ще сключва в повечето случаи напрегнати аспекти. Ако имате преговори няма да протекат по сценария, по който желаете и ще трябва пътьом да адаптирате стратегията си.

Марс, който все още е ретрограден, от 14.08. ще върне тема, която е свързана с работа или подчинени, ако имате такива. В сайта ни има тема с прогноза за всяка зодия и как ще й се отрази ретроградния Марс. Там можете да прочетете повече.

 

ДЕВА Това новолуние ще ви даде повод да се оттеглите от шума, да се уедините. Тъй като новолунието е и затъмнение, може нещо което е свързано със събития, които касаят вас да разберете факти, които до сега не са ви били известни. Моментът е добър за профилактични прегледи.

Веднъж на две години и половина Венера преминава през вашия сектор на доходите и вероятно отново я чакате Тя ще бъде там периода 7.08. – 08.09. По-късно ще се върне отново, но ретроградна. Повечето аспекти, които прави са нехармонични и ако имате желание да повиши доходите си точно сега няма да постигнете много по-добри резултати.

От 14.08. Марс се връща в сектора на вашите любовни афери. За кратко може да извади скелети от гардероба. Повече информация можете да прочетете в статията за ретроградния Марс на нашия сайт.

 

ВЕЗНИ   Ще насочите вниманието си към обществена изява или приятел/ли.  В същия сектор е и ретроградния Меркурий. Стари приятели ще се върнат в живота ви или други, които вече познавате, но не сте се сближили все още сега ще ви допуснат в своя кръг. Ще искате да се представите в най-добрата си светлина – вашата управителка Венера от 07.08.- 08.09.ще премине през вашия знак. Някак бляскавото представяне няма да ви се отдаде съвсем – Венера ще прави напрегнати аспекти по пътя си. Периода не е подходящ съществени промени във външния вид.

От 14.08. Марс ще насочи вниманието ви във вашия дом. Нещо иска отново вашето внимание? Някаква поправка? Партньорът ви се върна в къщи? На 7 – 8 август са дни за приятни любовни тръпки.

 

СКОРПИОН     Ще има раздвижване по ръководните постове там, където работите. Много е възможно да видите познато лице да се връща на сцената. Това новолуние е и затъмнение и е възможно да маркира начало на вашите нови планове или за новите ви цели. Или по-скоро ще си дадете сметка, че вече имате такива планове, но сте ги изоставили. Юпитер е във вашия знак  и вече е директен Още малко остана и на вторият ви управител – Марс да си върне директния ход. Юпитер ще остане в знака ви до 8.11.и ще се върне след 12 години. Използвайте големия благодетел, за да реализирате целите си.

 

СТРЕЛЕЦ   Това новолуние ще активира плановете ви свързани с чужбина, далечни пътувания, юридически дела или висше образование. Тъй като и ретроградния Меркурий е все още в тази зона, проверете документите, преди да тръгнете на път или ако искате да започнете съдебно дело, проверете формалностите. Новолунието аспектира вашия знак благоприятно.

Марс за кратко ще активира вашия сектор на доходите от работа. Това по-скоро ще бъде приоритет на тези, които са родени в края на знака.

 

КОЗИРОГ   Имате възможност да дадете старт на свой финансов проект. Много е важно да знаете, че не трябва да взимате пари от приятели или да давате на приятели. Може неочаквано да решите да действате по-мащабно по вашия финансов проект. Не правете промени от плана си в последния момент особено, ако за инвестицията ви ви трябват повече средства. Какъвто е бил първоначалният замисъл, такъв го оставете. Ако имате подчинени е възможно да ви поискат повишение на заплащането. Ако планувате съдебен процес може да се окаже, че трябва да наемете адвокат, който да ви струва повече пари.

Новолунието във вашия сектор на парите се случва с настоящия транзит на Венера, която от 07.08. – 08.09. ще премине през сектора на вашата кариера. Там обаче й предстои малко трънлив път. Аспектите, които ще сключва са конфликтни и ако трябва да извоювате нещо ще минете през сериозни препятствия. Но на 7-ми и 8-ми август можете да опитате да използвате чара си – поне на тези дни Венера ще прави тригон с Марс.      

За родените между 16.01.-19.01. ще усетят Марс, който от 14.08.  до 9.09. ще се върне за кратко в Козирог. На 27.08. Марс се връща в директния си ход. Този момент винаги е много значим. Използвате го, за да бъдат забелязани вашите усилия. Същото важи и за тези, които имат асцендент или планета между 27-30 градус на Козирог. За повече информация, относно това как ретроградния Марс ще повлияе на всяка зодия, прочетете статията в нашия сайт.  

 

ВОДОЛЕЙ Тази година затъмненията са по оста Лъв-Водолей и за вас  основната тема е как вашата личност се оценява, как ви възприема света, как ви оценява партньора, приемат ли ви такива каквито сте и какво ви струва да се впишете в средата и на каква цена. И въобще - всичко това заслужава ли си.

Сега новолунието ще подчертае сектора на партньорствата и брака. Каква ще бъде следващата стъпка с вашата половинка? Да се обвържете – независимо дали това е брак или ще покажете на половинката си, че вашата връзка трябва да има следваща фаза като заживеете заедно. Или просто ще дадете да се разбере, че отношението ви към него/нея е много сериозно.

Дори да се касае за работно партньорство ще положите начало на следващ етап в отношенията си. Но първо имате да изповядате стари теми – Меркурий е ретрограден в същия дом на партньорствата. Използвайте сега момента да извадите скелетите от гардероба. Така и двете страни ще решат как да преведат отношенията си в следващата фаза. 

Това е и сектора на откритите врагове. Това затъмнение може да ги разкрие. Имате повод да стигнете до подробности, които до сега не са ви били извести и да разберете, ако някой е искал да ви навреди.

 

РИБИ  В рутинните ви задължения, работната следа, здравословните теми или подчинени, ако ги имате, ще се даде нов важен импулс. Затъмнението тук казва, че трябва да подходите по нов начин или повече да не пренебрегвате очевидното. Във всички случаи можете да реорганизирате или да дадете ново начало на вашия работен план. Вероятно ще се завърнете към стара идея, която сте замисляли, но една сега се налага да я приложите.

Всички от бавно движещите се планети са разположени в благоприятен ъгъл към вашия знак и това важи не само за сега, а и за следващите месеци. Може би ви изглежда като даденост, но това не е така. Рядкост е. Големия благодетел Юпитер поне до края на Октомври ще подкрепя плановете ви. Както казваме в България „много хубаво не е на хубаво”, така и в този случай, когато планетите образуват само положителни аспекти липсва „отскок”, кара се по инерция и няма стимул и амбиция за нови неща. Това е вашето предупреждение.