Марс и Уран се зареждат от новолунието на 15-ти май.

Голямото събитие на деня ще бъде влизането на Уран в Телец с няколко часа отстояние от новолунието. Уран ще остане в Телец до 2026, но първата му работа ще е да направи напрегнат ъгъл към Марс. Новолунията и пълнолунията са ускорителите на събитията. В този смисъл, за нас тази засилка, която ще получат Уран и Марс от новолунието, няма да ни е никак комфортна. Ще имаме чувството, че сме се качили на скоростно влакче в лунапарк, което ни ускорява нагоре-надолу и същото отново.

Обърнете внимание какво ще ви се случи на 16.05. Това ще го почувстваме всички по един или друг начин, но най-осезаемо тези, които са родени в последните 3 дни на Овен, Везни, Рак, Козирог и първите 3 дни на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей /ориентировъчно това са датите 19-23 ти на съответния месец/.  

Преминаването на Уран в Телец ще донесе промяна за всеки от нас. Ако пропуснали  да прочетете статиите с прогнозата за вашата зодия, можете да го направите на сайта Astrohouse.bg.

Новолунието в Телец ще бъде в опозиция с Юпитер. Юпитер подхранва нашия оптимизъм, но тук може да ни изиграе лоша шега, защото има опасност да подходим лековато, с прекалено доверие, да не проверим фактите и да пренебрегнем подробностите. Също така, ще бъдем изкушени да действаме неразумно бързо.

В същото време новолунието е в съвпад със звездата Алгол. Нейното действие се характеризира с нараняване, бедност, болести, слабост. Това означава, че предстоящото новолуние до голяма степен ще атакува нашите слаби места и ако е в близост до асцендент или планета в рождената ни карта може да ни въвлече във физическа опасност. Като се има предвид и напрегнатия аспект, който образуват Марс и Уран е препоръчително да не се въвличаме в конфликти. Нетърпението, липсата на толерантност и грубостта ще са водещи поне до края на май, когато Марс ще се отдалечи.

Ако ви направят предложение около това новолуние, имайте предвид, че може да не е с особено чисти мотиви.  Запушете си ушите за големите обещания. Възможно е да се наложи да действате под натиск.

Имайте предвид, че действието може да се усеща и дни преди новолунието, както и два-три дни след него.

 

Прочетете също и прогнозата за вашия асцендент.

 

ОВЕН  Ще имате нова идея за финансов проект или ще ви направят финансово предложение. Огледайте детайлите. Тъй като едновременно с пълнолунието и Уран влиза във вашия дом на спечелените с труд пари, това може да бъде съвсем неочаквана област. В същото време аспектът Марс/Уран може да ви подейства като ускорител особено за родените от вас в първите 2-3 дни на знака. Нещо извън вашето влияние ще повлияе, за „отпушване ” на възможности. Това са дни, в който трябва да спазвате дистанция в прекия и преносния смисъл на думата. Гореописаното в голяма степен се отнася специално за вашия знак /или асцендент/. Иска ми се да ви кажа, че напрежението около боричканията на върха  на вашето работно място са отминали, но имате да изтърпите още предизвикателства около това новолуние. За Овните от последните градуси на знака Уран ще направи още едно посещение за периода ноември 2018-февруари 2019. Знам, че нямате търпение да му помахате за довиждане, но ще трябва да изтърпите непредвидимостта му още един път.

 

ТЕЛЕЦ За много от представителите на Телец /или с този асцендент/ май месец ще е истинско ново начало. Предстои преход на Уран през знака ви, с който ще опознаете себе си по друг начин. Това новолуние ще бележи за вас нова идея дори и това да бъде само промяна на прическата. Следващите месеци ще бъдат само нашепване за тази промяна, която с цялата си сила ще започне през март 2019 /и ще действа до 2026-та/. До тогава ще се усетили привкуса на новата ситуация и ще имате по-ясен план от настоящото. Марс, с квадрата към Уран ви ръчка и искате нещата да се случат много бързо /особено за тези от вас, които са родени около 19-23-ти на април/. Марс влиза в зоната на вашите цели и амбиции и можете да се възползвате от разместването, което той ще предизвика в тази област. За родените в първите дни на зодията - дори сега да започнете проект или да смените кариера, те, с ретроградието на Марс през юли-август, ще бъде преосмислени. Меркурий и Венера за кратко ще са в т.нар. взаимна рецепция и до 19.05. ще дадат интензивност на разговори свързани с пари и имущество.

За родените в първите дни на Телец на 19-20.05. Венера ще направи секстил към Уран и ще ви изненада приятно от вашия сектор на комуникациите - може да получите важна кореспонденция или ще ви се обядят с  изненадваща добра новина.

 

БЛИЗНАЦИ  Дали извън полезрението ви не назрява проблем или започвате да се задавате въпроси, които не са свързани с вашия бит? Марс излиза за кратко от зоната на вашите финанси, но ще се върне там през август. Може да решите да направите далечно пътуване, което да е различно от тези, които до сега сте правили. Това, което сега отлагате ще стане отново актуално през юли и август.  

 

РАК ♋ В годината, в която Юпитер стимулира забавленията и любовта идва време за по-трайната промяна с социалния живот, която идва с Уран. Този месец ще създадете ново приятелство или ще намерите ново общество за изявите си. От 19.05. до 13.06. Венера ще премине през вашия знак. Ще бъдете мотивирани да сте по-привлекателни и ще задържите погледите върху себе си по-дълго време. Венера ще ви донесе раздвижване в любовния живот и пари. Ако сте в бранш, който изисква обществена изява, това новолуние ще я стимулира.

  

ЛЪВ ♌  Новини от ръководството, ако работите в голяма структура. Може да имате нов началник или на вас да бъде предложено да поемете по-висока позиция. Ситуацията ще се развие много бързо и вероятно няма да е обмислена. Очаквайте голяма активност на конкуренцията ви, но този аспект ще стимулира и вашето желание да бъдете забелязани с по-агресивни действия. Ситуацията може да бъде временно решение за идващите месеци, а за вас истинската промяна да дойде през март 2019-та. Марс навлиза във вашия сектор на партньорствата и особено за родените в първите дни на Лъв ще направи връзките с любовен или семеен партньор интензивни. Ще се свържете с хора, с които да работите добре, а за тези, които не са обвързани любовният живот ще се оживи, защото вие ще имате  мотивация да се свързвате с нови хора.

 

ДЕВА ♍ Предстои новолуние, с което ще посрещнете Уран и темите по вашия сектор касаещ далечните пътувания, висшето образование, чужденците, съдебните дела. Като за начало е възможно да имате нова идея в тези тази посока – може това да са областите, които искате да изучавате. Ще ви е необходимо време да се напаснете към новата идея и след март 2019 ще й дадете газ. Възможно е колега или ваш подчинен да ви създаде притеснения или изненадващо да се окажете в конфликт с него..

 ВЕЗНИ  Марс влиза във вашия сектор на флиртовете и любовните изкушения, а новолунието слага отметка в сектора на секса. Палави ли сте? Адреналинът ще бъде висок, защото освен темите на секса, ще излязат на преден план тези за финансиране на ваши проекти. От 19.05. до 13.06. Венера – вашата управителка,  ще премине през вашия сектор на новите планове и кариерното развитие. Това ще даде светлина на вашите планове за утвърждаване на работното място или ваш проект ще бъде одобрен. До голяма степен в този период ще разберете до колко значими сте за вашите ръководители и също така е възможно да получите предложение за работа на по-висока позиция. Друга тема, която може да стане актуална – Марс излиза от сектора на вашия дом и в комбинация със Сатурн там може да е наложил ремонт и разходите, които възникват с това новолуние е много вероятно да са свързани с подобрения в дома ви. През август отново ще си говорим за същото.  

 

СКОРПИОН Възможно е планирате преместване. Ще ви сърбят ръцете да пробивате, режете и чупите. Развитие във връзката с ваш партньор – независимо дали в любовта или в работата – това важи с особена сила на родените в първите дни на знака. Обърнете внимание на бележката в началото на статията относно звездата Алгол,  с която е в съвпад това новолуние. Във връзка с това, много е важно да разберете с какъв човек се обвързвате или какъв човек влиза в живота ви около това новолуние.    

 

СТРЕЛЕЦ  Ако търсите работа, това ще е добър момент да намерите или да започнете. Сатурн пребивава във вашия сектор на парите изкарани с труд и през следващите две години ще ви са налага да правите компромиси. Възможно е да намерите работа чрез посредник или да разберете за нея от ваш познат. Няма да сте в голям възторг от предложената заплата, но така ще е поне до 2020-та година. Много добър момент да активирате контактите си.

 

КОЗИРОГ  Ще има известно облекчение в това, че Марс напуска вашия знак и няма да се върне там поне до август. Периода 18.03.- 16.05. беше много интензивен. Сатурн си остава там, но представителите на знака от първата му десетдневка вече би трябвало да сте се адаптирали към дисциплиниращия му тон. Ще бъдете в настроение да разпуснете, но внимателно. Раздвижване около новини относно дете. Планове за „романтично бягство” ще наложат да бръкнете по-дълбоко в джоба си.   

 

ВОДОЛЕЙ На вашия хоризонт се появява идея за собствен и/или нов ном. Или просто желаете да се преселите на друго място. Тази перспектива може да не ви се вижда близка, но до половин година ще имате по-съществени планове относно това. Към днешна дата това може да ви се струва твърде голяма стъпка, но с времето ще придобие реални срокове.  Марс тъкмо ще пристъпи във вашия знак и родените в първите дни на знака ще бъдат стимулирани да действат много бързо. Ретроградието на Марс юли-август ще обърка плановете, но те ще станат пълният ви приоритет след март 2019-та.

 

РИБИ  Вниманието ви ще бъде към вашите близки и семейство. Сестра или брат ще имат новини за вас. Съседите може да ви създадат известно напрежение дни около новолунието. Ако сте си харесали нов автомобил, трябва да оглеждате внимателно покупката.