Лунно затъмнение на 10.01. Уран бележи ново начало.

Предстоящото пълнолуние ще бъде и лунно затъмнение. Това ще затвори етап от вашите планове или дори и да нямате план ще доведе някаква тема до кулминацията й или до приключването й. В унисон лунното затъмнение Уран ще се върне в директно движение. Беше ретрограден от 12.08. Това ще повлияе като обрат, неочакван, изненадващ ход на събитията. Преди всичко на Водолей – Слънце, асцендент или Луна, изведнъж ще им се стори, че препятствията не са така непреодолими. А на всички останали Уран, като планета, която носи промяна, изненади изневиделица, в по-малка или в по-голяма степен ще ни накара широко да отворим очи.

Пълнолунието и Уран работят в синхрон и колкото и с каквото и внезапно събитие да се конфронтираме, не би трябвало да е неразбираемо. Ще си кажем – „Ммда! Не исках така да свършва, но …всъщност… имам си друга мечта.”  Може развръзката да не е съвсем по вкуса ни, но затъмненията слагат ултимативна точка.

Най-осезаемо лунното затъмнение ще се усети от родените в кардиналните знаци Рак, Козирог, Овен и Везни в третата декада на знаците, например от 6-7-мо число на съответния месец до 15-то; тези с Луна и асцендент между 15-ти и 25-ти градус на същите знаци и разбира се , ако имате други планети или астроточки в тези градуси. Тази лунация ще е свързана с отстояването на позиции и борби на волята.

Освен слънчевия си знак, прочете също прогнозата за вашия асцендент и Луна.

 

ОВЕН  ♈ Стойностите в живота ви, в прекия и преносния смисъл, могат да претърпят обрат. Относно парите идващи от работа, ще си направите равносметка, доколко можете да финансирате желанието си за приключване на планове свързани с дома ви и най-близкото ви обкръжение. Ако се касае за кариера – заслужава ли си да се лишавате от вътрешно спокойствие и колко още „инвестиция” от ваша страна в кариерата ви ще ви донесе удовлетворяваща позиция. Юпитер – големият добротворец влезе в сектора на кариерата ви, ще остане там до декември 2020 и ще внесе до голяма степен разведряване, но сега ще трябва да прецените колко далеч можете да стигнете с настоящото предизвикателство. Вашият дом или близките ви хора също ще са подготвили изненади за вас. Може да е необходимо да се преместите, да купите жилище или да решите, че искате да се изнесете /или някой от хората, които живеят във вашия дом да реши да се изнесе/.

 

Ако пък се касае не за пари, а за стойност от нематериално значение – ще си дадете сметка колко усилия влагате вие в поддръжката на живота си и психическото си равновесие и дали това е равностойността на усилията, които влагате и дали тези усилия ви се отплащат подобаващо. Затъмнението може да повлияе положително да се разделите с вреден навик, вредни взаимоотношения. Разбира се, няма как да  чувствате победоносно в такъв момент, но каквото и решение да вземете, то ще е продиктувано от вашия интерес и оценката на вашите усилия.

 

ТЕЛЕЦ ♉ За родените в първата десетдневка на зодията, също тези с асцендент и Луна до 10-ти градус на знака, лунното затъмнение ще донесе непредвиден разговор или кореспонденция, който може окончателно да промени отношение към любим човек, пряк началник, баща, брат, въобще мъж с влияние върху вас. Тази непредвидена ситуация, която ще е провокирана от значим мъж в живота ви, може да настъпи и по време на кратко пътуване, може да касае брат. Уран не позволява от около година да изграждате нещо стабилно, а и експериментирането вече е изморително. За родените до 25.04. хубавата новина е, че това е последното обръщане на Уран в близост до слънцето им и бъдещето няма да е така непредсказуемо. Затъмненията носят приключване. Отношенията ви или ще приключат или повече няма да са такива каквито ги познавате. Бъдете готови за разговор, в който да поставите картите на масата. Другата страна може и да не приеме вашата прямота.

Вашата управителка Венера носи хубави новини и това е, че от 14.01. до 7.02. ще премине през приятелския знак Риби и това ще повдигне духа ви. Планирайте да сте сред хора, социални събития, обществена среда. Ако се занимавате със социални медии това ще е много успешно време за вас /има едно предупреждение за напрежение около 24.01, но това ще го разберете от следващата статия за новолунието на 24.01./

 

БЛИЗНАЦИ ♊  Приоритетни за вас ще са работа или преговори свързани с работа или заплащане. Ще имате желание да доведете нещата до край. Ще искате да знаете как да планирате финансите си и бъдещето си на работното място. До 15.02. Марс е във вашата зона на партньорствата. Това ще ви стимулира да водите преговори. Ако сте на свободна практика, може да имате уреждане на сметки със съдружник. Лунното затъмнение посочва приключване. Може да имате желание да приключите взаимоотношения със съдружника или да смените работата си. Около 24-27.01. няма да сте сговорчиви и може да прехвърчат искри.

За някои от вас лунното затъмнение показва много повече от това, че ще има промяна в източниците на доходи. Вие ще искате нов подход в изкарването на пари. Юпитер ще бъде във вашия финансов сектор от декември 2019 до декември 2020. Това показва търсене на повече възможности. Вие сте изобретателни и комуникативни и сега проява на инициатива в бизнеса през 2020 /дори да се занимавате с изкуство/ ще ви се отплати подобаващо. Помислете дали сте използвали всички възможности, които са свързани с чужбина или чужденци.

 

РАК ♋ Престои ви да вземете решение или това ще бъде вътрешното ви усещане за ситуацията как искате да организирате живота си напред. Затъмненията във вашия знак ще приключат през юли тази година и това е процес започнал от 13.7.2018.  Темите – кое е важно за вас, кое е важно във връзките или съдружията по работа, ако е бизнес ще са отворени теми още половин година, но настоящото пълнолуние, което е и лунно затъмнение, придружено от директното движение на Уран, ще имате вътрешното си усещане с кого искате да продължите напред, по какви правила да се развиват отношенията ви, имате ли достатъчно свобода във връзката, другата страна ограничава ли ви? Някоя от тези сфери ще отстъпи на заден план. Е това няма да се хареса на отсрещната страна. Може първоначално и на вас да не се хареса. Как да впишете личният си интерес или отношенията с любимия човек в обществото и социалната си среда в бъдеще? Ако до преди година кариерата ви все още ви се струваше стимулираща идея, сега социализирането, обществените организации, клубовете по интереси или хобитата ви се струват далеч по-апелиращи. А дали това усещане за нова свобода се харесва на партньора ви? Харесва ли новите ви приятели?

Много от вас ще заключат, че кариерата не е всичко и ще потърсят реализация в сфера, която е свързана хората, с каузите, с организациите. Ще търсите повече свобода за общуване и половинката ви, ако ви ограничава или кариерата, ако ви ограничава – нещо от тези теми може да приключи. Уран става директен и отново ще ви припомни, че социалната сферата, приятелската среда, интересите извън  на семейството и кариерата са далечния хоризонт, към който искате да гледате.

 

ЛЪВ♌  С настъпващото пълнолуние ще се опитате да намерите вътрешния си покой. В сектора на вашата кариера, цели, стремежи Уран се обръща в директно движение  /до сега беше ретрограден/. Около дните на лунното затъмнение може да имате ситуации в работата, които да насочат плановете ви в друга посока. Но промяната, която ще обмислите ще е радикална. Ще имате усещане, че затваряте страница от живота си.

Друг начин, по който можете да усетите лунното затъмнение е да си дадете време за почивка. На тези, които напрежението по различни поводи им е дошло „до гуша”, най-добрия съвет е да си дадат почивка или да се оттеглят временно. В сектора на рутинните ви дейности, екипът ви има раздвижване. Около 26.12. ваш член на екипа, ако управлявате такъв, може да има нови планове, за които вие не знаете. Сега ще ви ги съобщи и ще ви се стори като измяна. Е, не е това ситуацията, но чувството няма как да се настрои по поръчка. Загубата на служител няма да ви е приятна..

Третият начин на възможно проявление е, ако в рамките на работното място шефът ви има нови планове за вас, без да търси мнението ви. Може да ви се предложи преместване, смяна на екип, преназначение, въобще нова дейност, но няма да се чувствате комфортно с нея. Това също е било скроено около 26.12. – тогава имаше слънчево затъмнение във вашия сектор на работата – проявление, което разбирате месец, два по-късно.

Юпитер влезе в Козирог и ще остане за времето от декември 2019 до декември 2020. За вас този знак, освен сектор на работа е и сектор, който се отнася до здравето. Помислете дали в последните две години не давате прекалено много от времето си на работата или на рутинни дейности от ежедневието си, дали не пренебрегвате здравето си, дали за да е грижите за другите около вас не сте пренебрегнали себе си?. Това лунно затъмнение ще и посочи, че трябва да си дадете спирка от въртележката, на която сте се качили и трябва да обърнете внимание на себе си. Доколкото секторът, където попада затъмнението е място и на подсъзнателното, затъмнението може да засили интуицията ви.

 

ДЕВА ♍ Предстои неочаквано събитие в сектора на договорите. Уран се връща в директно движение и това ще го усетят предимно представителите на вашата зодия родени в първата десетдневка на знака. Това може да е подписване на договор за нова длъжност или за нова работа и  във връзка с това ще ви се наложи да се разделите със среда, която чувствате като приятелска. Това може да е кръг от колеги, с които сте станали близки. Темата за работа ще е новолунието на 24.01., но тъй като в момента коментираме лунното затъмнение, то показва промяна в социалната среда, а  затъмненията се проявяват с отсрочка. Друга проява на затъмнението и директното движение на Уран /във вашия сектор на далечните пътувания/ е ако решите да заминете в чужбина и по този начин се отделите от приятелите си. Оста на  затъмнението и Уран са хармонично ориентирани към вашия знак и събитията ще бъдат във ваш интерес, но все пак ще има някакво усещане за загуба.

 

ВЕЗНИ ♎  Лунацията ще се усети по-осезаемо на тези родени между 7.10.-17.10., асцендент и Луна между 15-ти и 25-ти градус на Везни. Ще трябва да адаптирате плановете си според новосъздадена ситуация в сферата на вашите финанси – в тази зона Уран тръгва в директно движение, а той винаги носи изненади със себе си. В синхрон с това, пълнолунието, което в случая е и лунно затъмнение ще донесе новини в зоната на вашата кариера и цели. Много е възможно да смените началник, да приключите с дадена работа или позиция. Ще трябва да решите дали новосъздадената ситуация доходи различни от тези, на които до сега сте разчитали, ви удовлетворяват. Лунното затъмнение бележи крайъгълен камък в стремежите ви за бъдещето.

Тъй като понастоящем в сектора отговарящ за дома Сатурн и Плутон са в съвпад /това отново ще го усетят по-скоро тези родени 7.10.-17.10./, вероятно от дома ви, от най-близкото обкръжение идват много изисквания или вие трябва да помагате на роднините си, това пълнолуние ще ви предизвика да направите обрат или да сложите чертата – „има място за всички вас в моето сърце, но това е моят живот и моите решения.”

Друг начин, по който може да усетите лунното затъмнение е да имате повод да уреждате финансов въпрос или наследство. В сектора на вашия дом е силно акцентиран и е добре, ако в семейството решите как да уредите подобни теми юридически или ако имате имотни спорове, също. Добре е това да се случи преди Меркурий да е станал ретрограден на 17.02. Около 26.01 общуването и договарянето няма да е много удачно и можете да очаквате по-ожесточени спорове на всякакви теми.

 

СКОРПИОН ♏    Оста на лунното затъмнение е хармонично ориентирана към вашия знак, но ако сте родени между 7.11.-17.11.  или ако имате асцендент или Луна между 15-25ти градус на Скорпиона, може да има по-голямо влияние върху ежедневието ви. Ваш партньор – по работа или в личните ви взаимоотношения ще има непредсказуемо поведение. Може внезапно да си промени мнението или позицията или да ви изненада с нещо друго. Лунното затъмнение от друга страна се случва в сектора на договорите, преговорите, пътуванията. Едно пътуване или договаряне е възможно да промени нещо съществено в отношенията ви с него.

Както казах, оста на затъмнението е хармонична към вас, но затъмнението винаги носи със себе си някакво окончателно решение. От вас ще се търси финализиране на преговори или подписване на договор.

Може да вземете решение окончателно да останете в чужда държава или да заминете завинаги. Може да е решение свързано с висшето ви образование. Ако е така – секторът, който е свързан с документите вече е много оживен и затова внимавайте от близкия период на ретрограден Меркурий 17.02. – 09.03. Разговор, който сте провели около 26.12. сега ще излезе на преден план. Ще имате пълната картина около 23-24.02.

 

СТРЕЛЕЦ ♐ Лунното затъмнение ще акцентира секторът на вашите финанси. В същото време, Уран, който се грижи да имаме непредвидимост в ситуациите, ще повдигне тема, която е във вашия сектор на работата и рутинните задължения. Възможно е в работата да има неочаквана промяна на плановете ви, да проявите интерес към нова работа /на друго място/ или да ви предложат друга позиция /не става въпрос за повишение./

Финансовият ви сектор тази година е посетен от добротворецът Юпитер – крайно време, стига от две години само Сатурн и дисциплината му. Може да измислите начин как да си докарвате допълнителен доход.  Това ще промени финансовите ви планове. Лунацията показва също, че може имате интерес да инвестирате, да кандидатствате за кредит. Ако това е желанието ви уредете документацията до края на месеца. Меркурий е ретрограден от 17.02. до 09.03. Да края на тази година малко ще се задъхвате по кредита, но от януари следваща година Сатурн напуска сектора на доходите ви и би трябвало да нямате толкова притеснения.  Имайте предвид, че сега Сатурн ви мотивира да инвестирате по-скоро от страх, един вид да се презастраховате.

До 23-24.02. Марс преминава през вашия знак и вие ще сте много инициативни. Възможно е да решите, че искате да смените работата, да се възползвате от предложение или че настоящите условия се променят по начин, който не е във ваш интерес и неочаквано дори за вас да проявите интерес към нещо ново. Лунните затъмнения приключват дадена тема, затова си изработете стратегия, така че да се възползвате от променената ситуация в ежедневието ви.

 

КОЗИРОГ ♑  Юпитер може да влияе благотворно върху родените в първата десетдневка на знака, но ще трябва да изчакате поне до 5.07., когато затъмненията по оста Рак-Козирог приключат, за да усетите повече ведрост.

Сега лунното затъмнение ще повлияе повече на родените между 5.01. -15.01. и на тези с асцендент  или Луна между 15-ти и 25-ти градус на Козирог.

Уран, който в картата отбелязва непредвидимите моменти,  се връща в директно движение /до сега беше ретрограден/ и това ще ознаменува нов момент, ако имате любовна връзка. Дори и да нямате той може да даде нова посока на отношенията ви по тази тема. В същото време имаме лунно затъмнение, което попада в сектора на вашите партньорства. С тази лунация ще завършите етап от отношенията си. В каква посока? Ако сте се чувствали ограничавани във връзката си, може да решите да ги приключите. Този човек може и да се е грижел за вас, да ви е бил покровител, но влиянието му е далеч е надхвърляло добрите мотиви . Това може да се касае за всякакви връзки, дори и да не са любовни. Може да се отнася по принцип за връзки с хора, които имат много голямо влияние над вас. Затъмненията бележат край на етап. Вие ще искате да има нови правила на връзката, но сега не е подходящия момент да наложите волята си.

 

ВОДОЛЕЙ ♒ Секторът, който е свързан нещата, върху които не можем да влияем са се струпали много планети. Една от тях е Юпитер, която е добротворец. Тя посещава този сектор веднаж на 12 години и ще остане там до декември 2020 Тя ще ви повлияе благоприятно, ако тази година решите да се занимавате с медитация, да изследвате ваша любима тема и да посветите много време на нея. Юпитер в този сектор може да ви стимулира да посетите далечни държави или такива, които са свързани с религиозни места или да изучавате мистични или религиозни теми. Този сектор поощрява търсенето на вътрешен мир, а това не става в шумни компании.

Единият начин да усетите лунното затъмнение е в сферата на вашата работа или здраве. Добра идея би било да си направите профилактичен преглед. В комбинация с това, което споменахме в началото, е добре да си обръщате повече внимание и да си давате почивки. Уран, който около лунацията се връща в директен ход и е ваш управител, около 10-11.01. ще промени нещо съществено в живота ви или дори да не го промени ще напомни, че това е нещо много важно за това да се чувствате сигурен.. Може да искате да промените ежедневието си, да напуснете работата или да промените нещо съществено в нея. Ако управлявате екип, някой от екипа може да има непредвидени планове и да ви изненада. Ще трябва да променяте екипа си. Другият начин, по който може да усетите лунацията, е член на семейството ви да се нуждае от вашето съдействие и да е необходимо да се направи здравна консултация.

 

РИБИ  ♓ Юпитер вече оживява вашия сектор на светските или обществените събития. Вашите приятели също ще са среда, чрез която ще осъществявате много контакти и ето, че идва лунно затъмнение, което подчертава вашия сектор на любовта. Уран, който ни носи изненадите, около 10-11.01 ви е приготвил разговор, кореспонденция или кратко пътуване,  които дори без да отдавате много значение може да се окаже краеъгълен камък за любовната тема. Много е възможно ваши приятели да бъдат посредници в следващата ви любовна връзка.

Тъй като същия сектор се отнася и до децата, настоящата лунация може да се окаже важна за вашето дете – да може да се изяви на обществено събитие и да намери внимание. Може безобидно представяне пред аудитория да изиграе важна стъпка напред в изявата на неговия талант.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *