Слънчево затъмнение в Козирог на 6-ти януари

Новолунието на 6-ти януари ще бъде също така слънчево затъмнение.

Тази година затъмненията ще са по оста Рак – Козирог. Затъмненията, както и останалите лунации /това е общо название за пълнолуние и новолуние/ се усещат от отделния индивид само, ако се случват близки градуси до определени астроточки в картата. Ако е обикновена лунация събитието може а се прояви дори и седмица преди нея. За проявлението на затъмненията се чака повече.

На затъмненията не се е гледало с добро око от древните астролози, тъй като те са били близко ангажирани с прогнозиране съдбата на владетеля. Едно затъмнение носи промяна, а това звучи двузначно и не е по вкуса на хората имащи власт.

Съвременните тълкувания на затъмненията не са много по-различни, но нашето общество гледа на промяната като на нова възможност.

През следващата година и половина повечето затъмнения ще са по оста Рак- Козирог и представителите на тези две зодии ще предприемат важни стъпки, с които след като премине този период ще установят, че живота им е организиран по друг начин, направили са необходимите корекции, за да се напаснат към новата действителност, обърнали са необходимото внимание на детайли, които преди са пренебрегвали. Е, може да има някои хора в живота им, с които се е наложило да се разделят, но тяхното място ще бъде заето от  нови перспективи. Когато затъмненията се случват в знака на слънцето, луната или асцендента ни, това казва да се даде приоритет на личните приоритети, взаимоотношенията и здравето. Везни и Овен ще го усетят като решения в областта на дома и кариерата. Разбира се и другите зодии ще усетят затъмненията, ако имат близък аспект с планети в картата им, но това вече е обект на лична прогноза

Важно е да се знае, че когато имаме затъмнение събитията около него се проявяват с отсрочка около месец дори и повече. Да, вече сме забравили и то ни връхлита изневиделица след месец, два, три. Но, когато се върнем назад, сещаме се за разговор, за решение ние виждаме знаците, които са ни подсказвали какво предстои. Заключение за събития правите, след като мине последното затъмнение по оста – в конкретния случай след 5.07.2020 г.

Най- силно се усещат, ако имате планета или ос /асцендент, десцендент, връх на 4-ти, 10-ти дом/, в близък аспект условно ок.3 градуса с лунацията.

Това са всички затъмнения по оста Рак-Козирог за следващите година и половина. По тази ос ще има отново затъмнения през 2028 г.

6.01.19 – слънчево затъмнение 16º Козирог

21.01.19 лунно затъмнение 1º Лъв

2.07.19 – слънчево 11º Рак

16.07.19 – лунно 25º Козирог

26.12.19 – слънчево 5º Козирог

10.01.20 – лунно 20º Рак

21.06.20 – слънчево 5º Козирог

5.07.20 – лунно 14º Козирог

 

Не забравяйте да прочетете прогнозата и за вашия асцендент.

 

ОВЕН   Сърбят ли ви ръцете да действате? В сектора на вашата кариера се открива възможност. В ръководството на фирмата ви се подготвя промяна. Ново ръководство, нов началник. Марс е във вашия знак и е добър момент да действате. Това може и да е възможност за ваше издигане, катерене в йерархията или коренна промяна на развитието й. Нов план за вашето професионално развитие. Може да ви предложат преместване в сфера с друга дейност. При слънчево затъмнение картите не се разкриват веднага. След месец ще имате причина да разберете за повече за събитията от началото на януари.

 

ТЕЛЕЦ  Новолунието и слънчевото затъмнение ще активират вашият сектор на договорите и уреждане на юридически въпроси. Ще концентрирате вниманието си в подробности около малките букви под линия. Работа с чужденци, които не разкриват истинските си намерения също е вариант в този сектор. Новолунието е обсадено от Сатурн и Плутон и това ще натоварва събитията с много амбиция и желание за упражняване на сила и власт. Много е възможно договорът, който ви е предложен да няма вариант за обсъждане. Това не означава, че е лош. Ако имате съмнения, след месец ще имате повече яснота по детайлите.

На 22.01. Венера ще ви донесе хубави финансови новини.

 

БЛИЗНАЦИ   Вниманието ви ще бъде ангажирано с финансови въпроси. Може а се появи възможност да започнете инвестиция. Тъй като това новолуние е и затъмнение трябва да оставите време, за да си подсигурите повече информация. След месец ще имате повече яснота. Много планети са се събрали във вашата финансова зона. Със Сатурн и Плутон в близост до новолунието проекта ви ще е много амбициозен и мащабен. Да се съобразявате с йерархични нива и дори да сте предприемач ще се наложи да търсите съгласието на по-власти от вас. Може да ви се иска да действате бързо, но това не е желателно. Не се оставяйте да ви ръчкат. възможно е да имате пререкания с приятел заради пари.    

 

РАК  В партньорствата ви ще настъпи промяна. Все още фактите не са ви известни, но след месец картината ще се изясни и ще разберете намеренията на партньорите ви. Това може да е както по работа, така и в личния живот. Дори да се отнася за лична връзка ще се изисква ново регулиране на отношенията.. Насрещната страна няма да е особено дипломатична и ще следва предимно собствения си интерес или пък може да изиска от вас вземане на крайно решение по въпрос, който отдавна отлагате.  Може и да е работен партньор, който не разкрива намеренията си , но ще сте принудени да се съобразите с неговия избор. Сега може да скрие нещо от вас, но в бъдеще да се окаже, че това са условия, с които трябва да се съобразявате.

 

ЛЪВ  Нова ситуация в работата. Ако ръководите екип, някой от него може да има планове за себе си и да не свързва бъдещето си с това работно място. Няма да го разберете сега, а с след около месец. Обикновено при затъмненията тези промени са напълно непредвидими и няма  как да подозирате, че нещо в работата ви ще се промени, но най-вероятно ще ви трябва заместник на този служител.

Ако ви предстои да започнете работа, ще установите в последствие, че не е това, за което сте кандидатствали, но това не означава, че тази възможност е лоша. Просто ще има непредвидено развитие. Възможно е без вашето знание да се обсъжда преместването ви на друга позиция. Това ще дойде с допълнителни пози за вас.

 

ДЕВА  На любовния фронт ще има изненади. Любовна връзка, която няма да започне като любов, а като нещо друго, а след месец ще се окаже, че отсрещната страна има интимни чувства. Тази любов може да се окаже, че не е просто поредната по реда си. Със слънчево затъмнение в зоната на флиртовете и любовта във вашата карта може да изживеете нещо, което не се случва всеки ден, но ще бъде съпроводено с поемане на отговорност и има риска да наложите волята си над обекта на желанията си. Възможно е да се появи дете в живота ви.

Дете в семейството може да крои план и да не го сподели сега с вас. Ще го разберете след около месец. Ще иска да се изплъзне от вашия контрол.

 

ВЕЗНИ   Ще има ситуация, която ще наложи събитията в бъдеще да се подредят по непозната схема за вас. Независимо дали искате или не –  в живота ви ще има ново начало. Ще има ситуация, която ще даде началото на промени. Това може да не касае само дома ви, а и кариерата ви и плановете ви въобще за вашия живот. Вниманието на представителите на вашата зодия ще бъде насочено в най-близката им обкръжаваща среда, в дома им, семейството. Възможно е да ви дойде идея за нов дом, да решите, че настоящото ви жилище вече е нефункционално и ви е необходимо ново; да пожелаете да се преместите. Когато има затъмнение в този сектор промяната е неизбежна. Може дълго време да сте търсили решение, но сега решението ще дойде само. Сега ще имате причина да промените нещата. След около месец ще видите истинската проява на събитията.

Между 16.01 и 22.01 вашата управителка Венера ви е приготвила приятни любовни тръпки. Разчитайте правилно знаците, които ви дават хората около вас. Ако ви отправят небрежна покана, може и да не е толкова безобидна, а да идва от човек, който е решил да направи крачката към вас.

 

СКОРПИОН    Концентрирайте енергията си около контактите си, разговорите. Тъй като това новолуние е придружено със слънчево затъмнение, ще имате причина един разговор да отеква дълго време следващите месеци. Ако имате интервю за работа, подгответе се добре, но имайте предвид, че няма да е това, което очаквате /каквото и да означава това/. Сега няма да ви се разкрие истинската картина, а след месец. Вероятно не подозирате, но този разговор може да промени обстоятелствата. Обърнете внимание с кого се свързвате, защото след около месец ще получите повече информация за това какво е казано около новолунието.

Това затъмнение ще има отзвук в отношенията с най-близките ви роднини. Не изпадайте в пререкания с тях, защото след месец отново ще се върнете на темата.  Запомнете думите им и не давайте обещания.

 

СТРЕЛЕЦ   Кое е повече и кое по-малко важно във вашия живот ще получи нов прочит. Слънчевото затъмнение се случва във вашия сектор на това как оценяваме нещата, на кое и колко отдаваме значение. Във формален смисъл това е зоната, която се отнася и за парите идващи от заплата. Ще прецените „кое колко ви струва” в буквален и в преносен смисъл. Ако мислите, че заплащането в работата ви не ви носи удовлетвореност и смятате, че работата ви не се оценява по достойнство много е вероятно да вземете решение за смяна. Очаква ви едно много материално и практично вземане на решение.

 

КОЗИРОГ   Слънчевото затъмнение се случва във вашия знак Козирог. Там в момента се намират също Сатурн и Плутон. Ще ви занимават страсти свързани с мястото в живота, което заемате. Постигнали ли сте това, което искате? Това ли е партньорът, който ви е нужен, за да постигнете целите си, той оценява ли ви по достойнство; в правилната компания ли сте; плановете развиват ли се за вас с желаната скорост? Ще ви занимават мисли заети с това къде е мястото ви под слънцето. В резултат на това може да решите, че определени партньорства са отживели времето си и вашата личност вече е толкова променена, че отсрещната страна ще се окаже, че не ви познава.. Ще приложите нов подход в действията си, за да изпитате отсрещната страна. Това затъмнение може да се окаже много обновяващо за вас.

 

ВОДОЛЕЙ  Слънчевото затъмнение се случва в „скритата зона” на вашият хороскоп. Бъдете дипломатични и наблюдателни, което ще се окаже трудно за вас, защото до 14.02. ще държите много провокативен тон. С такава позиция на планетите е възможно да бъдете въвлечени в интрига.

Ако имате човек около себе си със здравословен проблем може да се наложи да се грижите за него, но обърнете внимание и на собственото си здраве. Възможно е известно време да се откажете от плановете си.

Този сектор отговаря и за далечните пътувания. Може да се появи възможност да заминете в друга държава. Това ще е свързано с повече отговорности за вас и ще го третирате като известно отшелничество за известно време.

 

РИБИ   Приятелите ви ще имат новини за вас или поне един от тях. Промяната в неговия живот ще ви ангажира. Възможно е житейските обстоятелства при него да се променят и това няма да ви остави безразличен. Не става въпрос за това дали трябва да му помагате. Просто това ще е важно и за вас.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *