Новолуние и слънчево затъмнение на 13-ти юли.

Пред нас е новолуние, което е и слънчево затъмнение в същото време. Конфигурацията на планетите сключващи аспекти с него е колкото хармонична, толкова и противоречива. Животът ще ни предложи захарен памук на клечка и ще ни накара да го изядем независимо дали го обичаме или не.

Слънчевото затъмнение /новолунието/, Юпитер и Нептун ще образуват голям тригон – всяко тяло на отстояние от другото на около 120 градуса, което само по себе и е рядко. Аспектът няма да е точен, но пък е забележителен и е хармоничен като цяло. От друга страна, нехармоничен аспект, но много точен затъмнението ще образува опозиция с Плутон. Плутон, който обича да се налага със сила, да е ултимативен, да вади демона в нас. Така, че това, което идва като възможност няма да е еднозначно нито като усещане, нито като последствие.

По време на новолунието още една група планети ще бъдат в хармонична конфигурация помежду си – Венера, Сатурн и Уран. Това ще е облагодетелства предимно тези, които са родени в знаци не на Везни и Телец или са тези асцендент. Останалите зодии „ще намажат” също от този голям тригон, защото той укрепя финансовото положение, връзките, партньорствата, щастливата случайност.

Възможно е да ви се предостави шанс, за който не сте готови, може би не сте и искали, но ще има само едно предложение.

Тези от вас, които познават хороскопа си и имат планети или асцендент на 21-ви градус на зодия Рак / плюс/минус 2 градуса/ на Овен, Рак, Везни и Козирог ще усетят слънчевото затъмнение най-осезаемо.

Прочетете и прогнозата за асцендента си.

 

ОВЕН  

 Темата, която ще е фокус за периода ще е вашият дом. Ще бъдете поставен в ситуация да ви се наложи решение, което въпреки че ще е по принуда, може и да даде развръзка на ситуация. Дори и да се противите няма да имате поле за избор и просто трябва да го приемете. Ще начертаете нов план за действие, но може да нямате необходимата енергия да го приложите, защото вашият управител Марс е в началото на ретроградното си движение и точно в момента не е сте в обичайната си форма. Темите, които са свързани със сектора, който акцентира пълнолунието са както мястото, където живеете, но също така и родители, семейство. Може да се наложи преместване или да решите да закупите собствен дом.

 

ТЕЛЕЦ 

 Вниманието ви ще бъде привлечено от кореспонденция, разговор или кратко пътуване. Заедно с новолунието вашата управителка Венера прави закачлив тригон към Уран във вашия сектор на забавленията, децата и любовта. Ако имате дете може да ви съобщи за своята любов, а може и самият вие да я срещнете по необичаен начин. Имайте предвид, че лунациите често проявяват своето влияние и дни преди да се състоят ефективно затова е напълно възможно влиянието на затъмнението да го усетите и преди 13-ти. С този разговор, среща или пътуване ще наложи да проявите ново разбиране към случващото се или да се съгласите от не май къде с опонента си. Труден разговор, но от него в последствие можете да извлечете полза.

 

БЛИЗНАЦИ  

Слънчевото затъмнение ще акцентира това, което е истински стойностно за вас. Ще си дадете сметка „на кой кон да заложите”, казано образно. Както писах по-горе, затъмнението ще даде решение, но ще наложи ултиматум за дадената възможност. Ще трябва да решите дали да платите цената или после да се чудите  „а какво щеше да стане, ако бях взел друго решение”. Ще изглежда така сякаш нямате избор и сте притиснати до стената, но всъщност по принуда може ситуацията да се реши във ваша полза. Ситуацията ще се развива в сектора от картата отнасящ се до работата ви, заплатата ви или ако имате подчинени – ваш подчинен, който ще повлияе на ситуацията.

 

РАК  

За родените между 10-15.07. това слънчево затъмнение ще изиграе роля на катализатор. Плутон, от сектора отговарящ за партньорствата, прави точна опозиция на новолунието и всичко касаещо обкръжението ви, връзките ви може да се окаже ултимативно за вас. Може да усетите принуда, да ви налагат мнение или да е необходимо да се съобразите безпрекословно с нова ситуация, в която друг ви поставя без да можете да повлиаете. Но дори в този ултиматум и дори в момента да не разбирате това, ситуацията може да се разиграе във ваша полза. Големият космически тригон който образува затъмнението с Юпитер и Нептун ще направи от лимона – лимонада. Дори да сте поставени в ситуация да нямате избор, ще ви бъде показан избор, вероятно не ваш, но той ще бъде във ваш интерес, ако проявите адаптивност.

 

ЛЪВ  

При вас слънчевото затъмнение ще акцентира зоната на това, което е извън полезрението ви, зоната на интригите, заболявания, болнични заведения. Възможно е да се развива процес без вашето знание, но да се намери решение във ваш интерес. Марс е ретрограден в момента и се намира в сектора на партньорствата, но ако се касае за лечение Марс също представлява вашият лекар. Ако ви се наложи да предприемате оперативно лечение проверете каква е възможността да се извърши след средата на септември.

Слънчевото затъмнение е с участието на вашият управител – Слънцето и тъй като това се развива в сектора на неизвестните за вас процеси, може да бъдете въвлечени в решение или схема на партньор. Това може да е във ваш интерес, защото затъмнението образува голям тригон с Юпитер и Нептун, но за вас ще дойде предложение, което звучи като ултиматум, – заради опозицията на Плутон със затъмнението. Един вид – манипулация, но правилна.

 

ДЕВА  Новолунието /и в този случай и слънчево затъмнение/ ще акцентира темите в картата ви, които се отнасят до вашите обществени изяви и приятелите. Може без да сте търсили подобен ефект, да получите популярност за дейност, която извършвате и тази изненадваща, внезапна известност да не ви е съвсем по вкуса. Но пък ще помогне за инициативата ви. В това отношение приятел може да се окаже пръстът на съдбата.

 

ВЕЗНИ  

 Слънчевото затъмнение акцентира секторът на вашата кариера. Тъй като опозицията на затъмнението с Плутон не предоставя избор, ще се окаже че няма друго решение освен да приемете предизвикателството на следващата стъпка от живота си. Сегашното новолуние ще е крайъгълен камък за вашата кариера. Вашата управителка Венера прави тригон с Уран на 13.07. и това се случва в зоната на неизвестното за вас. Ще имате щастливо стечение на обстоятелствата, които ще ви „бутнат” да направите решителна крачка напред в кариерата си.

За тези , които са семейни има интересна подборност – Плутон се намира във вашия сектор на домът ви и за някои от вас ще се наложи да дадат приоритет на кариерата пред семейството. Тази възможност обаче няма да е за изпускане, нищо че изглежда като принудително решение.

Имайте предвид, че събитията може да се случат и седмица преди самата лунация. Следете знаците на съдбата и се възползвайте от ситуацията.

 

СКОРПИОН 

 Новолунието ще фокусира вниманието ви с планове свързани с чужбина, чужденци, висше образувание или съдебен спор. И по-точно ще трябва да се адаптирате към този нов план. Непредвидени обстоятелства ще наложат да проявите гъвкавост, която ще ви се стори като налагане на сила. Ще ви се наложи да се съобразите с развитие на нещата, които няма да са ваш избор, защото Плутон е опозиция на новолунието /в конкретния случай и слънчево затъмнение/, а това означава, че ще бъде употребена сила, за да приемете новите обстоятелства. Хубавото в случая е, че в последствие може да се окаже, че това е във ваш интерес – Юпитер, Нептун и затъмнението са в голям тригон и това дава положително развитие, ако проявите гъвкавост и се адаптирате към новите обстоятелства. Съ-управителят на Скорпион – Марс е ретрограден и ще се наложи да правите промени във връзка с това в къщи. Точно сега няма да ви се иска такова развитие и сякаш ще се на ръба на силите си, но след средата на септември ще видите истинската перспектива.

 

СТРЕЛЕЦ   

Сферите, които ще ви занимават около датата на новолунието, което в този случай ще бъде и слънчево затъмнение, ще са банки, финанси, инвестиции. За тези от вас, които търсят финансиране на свой проект ще трябва да се съобразят с условията, които им се предлагат. Ако правите инвестиция отсрещната страна няма да е склонна да приеме предложение различно от това, което сама очаква. Така, че ако купувате едва ли ще отстъпят съществено в цената. Тъй като затъмнението образува голям тритон с Юпитер и Нептун това може да не е във ваш ущърб. Тук ключов момент е проявяването на гъвкавост и адаптивност. Друга тема, която ще бъде на фокус е секса. Може да се използва като „инструмент” за влияние, но да ви донесе това, което искате. Сексуалната връзка по сметка, сексуалното възползване от положението – ето тема за вас. Венера е в зоната на вашата кариера и казва – днес „целта оправдава средствата”.

 

КОЗИРОГ  

 Партньорските отношения ще претърпят пренареждане. Независимо любовна или професионална е връзката ще трябва да се адаптирате към нея. Партньорът ви ще е поставен в условия да приеме условия, които не изглежда да са в плановете му, но това ще промени връзката ви. Вие ще бъдете по-скоро наблюдател на неговия избор, но връзката ви няма да е вече същата. Възможно е да изиска да преосмислите и промените взаимоотношенията си, защото е намерил нова перспектива за себе си.

 

ВОДОЛЕЙ  

Ако имате подчинени, новините ще са свързани с тях. Реорганизиране на работата, нови назначения, които ще ви дойдат изневиделица. Ако искате да задържите напускащ колега той няма да е склонен на преговори. Първоначално тази промяна в работната следа ще ви се стори принудителна, но в последствие може да установите, че така за всички е по-добре.

За тези от вас, които си търсят работа, това новолуние /което в случая е и слънчево затъмнение/ ще предостави възможност да намерите или да започнете. Ще приемете предложението от не май къде и това може и да не е предпочитаният ви избор. Но затъмнението предлага възможност за адаптиране – Юпитер, Нептун и новолунието са в голям тригон и е необходимо и ако работата ви е наистина важна трябва да направите компромис. В последствие ще се окаже, че това решение не е никак лошо за вас. През октомври има възможност за пренареждане на картите.

 

РИБИ   

Този месец изненадите ще бъдат свързани със секторът, който се отнася за забавленията, децата и любовта. Слънчевото затъмнение ще разбърка картите и може научите новите планове на вашето дете. Няма да имате много инструменти, за да му противодействате. Ще ви поднесе новина, която няма да е в плановете ви, но ще трябва да се съобразите с нея. Ще ви я поднесе еднопосочно, но ако проявите гъвкавост /а ви нямате никакъв проблем с това/ ще видите, че в края на крайщата това никак не е лоша перспектива.

Други от вас ще срещнат любовта по необичаен начин. Може да получите неочаквано любовно обяснение. Внимание – Марс е ретрограден в сектора на неизвестното за вас и ще завърши ретроградието си във вашия сектор на приятелствата. Много е вероятно този, който ви разкрие чувствата си да е във вашия приятелски кръг. Всъщност, това няма да е никак лоша идея за любовна връзка. Първоначално може да не възприемете тази възможност, но след средата на септември, когато Марс вече няма да е ретрограден, тази любов може и да има шанс. Сега ще е трудно. Не отхвърляйте възможността, след време ще я преосмислите.

Затъмнението може да донесе на някои от вас преосмисляне на приятелство.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *