Новолуние и слънчево затъмнение в Козирог на 26-ти декември 2019

Юпитер влезе в началото на декември в Козирог и ще посрещне новолунието. Това новолуние ще бъде и слънчево затъмнение. Аспектите, които образува то, са хармонични.  Но имайте предвид, че слънчевите затъмнения винаги носят новини и промени, които не очакваме. Дали търсим или не търсим промяната, тя ще се случи и без нашата инициатива. Обикновено това са ситуации, в които не можем да влияем. Може да са положителни промени, но идващи не по нашата воля и е необходимо да се напаснем към тях. Новините ще се случат в сектора от картата, където е слънчевото затъмнение /и новолуние/. Имайте предвид, че ефектът от затъмнението ще установим след около месец, а и повече.

Идват хубави новини за Телеца, особено за родените от първата декада на зодията  (т.е. до 30-то число), както и за тези с Луна и асцендент до 10-ти градус на Телец. Козирог и Дева също могат да очакват хубави новини. А какви са те? Раздвижване със стабилна перспектива. Най-много от това ще бъдат облагодетелствани телците, които през последната една година са връхлитани от промени или са им идвали възможности, които те не са могли да подредят и да се възползват дълготрайно от тях.

Юпитер и Уран – тези, чиято хармонична конфигурация прави живота ни по-лесен, до средата на януари ще са в тригон. Това ще се подчертае и от новолунието, което ще даде засилка на този аспект. Много рядко събитие е Юпитер и Уран – предвестниците на щастливите моменти – да са в хармонична връзка и да са част от новолуние и слънчево затъмнение. Бъдете търпеливи докато чакате резултата от затъмнението. Може да дойде и след два месеца.

Не забравяйте да прочетете прогнозата за знака, в който се намират вашите асцендент и Луна.

 

ОВЕН  Слънчевото затъмнение /и новолуние/ се случва във вашия сектор на кариерата. В момента темата около финансиране на ваши планове е много активна. Добър е моментът да се оглеждате в работата си за нови възможности за издигане по „стълбата”. Друго възможно проявление би могло да е промяна в управлението на фирмата, където работите. Това или няма да го разберете сега или няма да са ви известни последствията от тази промяна. Около 10.01 ще имате повече информация за ситуацията на работното място и промяната в заплащането. Много е възможно ръководството във фирмата ви да се смени.

Ако сте на свободна практика, слънчевото затъмнение ще окаже влияние като поява на нова поръчка или нов клиент. Много е възможно веднага да не разпознаете за какво става въпрос или с него да се срещнете при нехарактерни обстоятелства за вашата работа. Но тази среща ще повлияе добре на вашите доходи. Неочаквано ще намерите финансиране на проекта си или ще имате нова, непредвидена перспектива за бизнеса си.

 

ТЕЛЕЦ С предстоящото новолуние една от темите, които ще ви интересуват най-много, ще бъде подписване на договори и уреждане на формалности. Даването на обещание, съгласие или устното споразумение са също вид договор. В този смисъл, в настоящия период, каквото и да договаряте, ще е дълготрайно. Секторът на партньорствата ви е много активен до края на годината и е възможно, по работа или в личния живот да имате необходимост от уреждане на отношенията. Използвайте посредници, ако имате необходимост от помощ или уреждане на контакт.

Вашата управителка Венера преминава до 13.01 в сектора на вашата кариера. Ако се занимавате със собствен бизнес, това е секторът, който ви дава нови перспективи в работата. Сега вашата кариера ще потръгне или шефът ви ще забележи резултатите, които сте постигнали. Тъй като затъмненията работят с отсрочка, това което обещавате сега или се договаряте като възможност, около 10.01 може да се отрази на появата на нова работа, нов шеф, нов клиент. Това е сектор, който има отношение към чужбина, чужденците, далечните пътувания. Вашите нови планове в работата може да са свързани с пътуване в чужбина или клиенти оттам.

 

БЛИЗНАЦИ   Секторът на финансовите възможности става много активен с настоящото слънчево затъмнение/новолуние. Новолунията дават начало на идеите и плановете ни. Може да имате желание за инвестиция. От друга страна, секторът на работата ви е активен. Това при вас може да се прояви както с възможност за нова работа или подобряване в заплащането в настоящата, така и в инвестиране или работа в съдружие. Това ще бъде добра новина, но може и да не я идентифицирате веднага. Затъмненията работят с отлагане. Възможно е да се захванете с нещо, което не е това, което изглежда. Ако сега работите или инвестирате с партньор, повече за вашата обща работа ще имате около 23.02. Друга възможност е да се сдобиете с наследство. Около 10.01.2020 ще има възможност да ви се изясни някаква тайна или събития, които сега протичат без вашето знание. След около месец ще можете да ги свържете с това, което  се случва тогава.

 

РАК От две години насам селектирате партньорствата, които правите и хората, с които общувате. Сведени са до най-полезните за вас. В любовта сте правили компромиси, за да може връзката да се поддържа. Ако тя е оцеляла, сте платили доста висока цена за това. Дори и да сте емоционален знак, вие знаете как да преследвате интересите си. Юпитер вече е в същия сектор на партньорствата и ще ви донесе обновление, което ще започне с настоящото слънчево затъмнение/новолуние. За едни от вас това може да е предложение за брак или нова връзка. За други, може да донесе преговори относно работа. Юпитер подсказва формализиране на отношенията, така че партньорството може и да е в работата, т.е. да се сдобиете със съдружник. Новолунието е хармонично аспектирано и не се очакват подводни камъни, но винаги носи изненади. Много е важно с това новолуние, ако подписвате договор или стъпвате в брак или съдружие, да уредите много добре юридическите детайли. Затъмнение е, изходът е неочакван.

 

ЛЪВ  Събитията ще се въртят около вашия екип, ако управлявате такъв или в работата ви и рутинните ангажименти. Новолунието ще донесе разрешаване на проблем в работата – може екипът ви да се увеличи, да наемете нов персонал. Ако нямате работа, сега е моментът да намерите и да започнете. Новолунието е аспектирано хармонично, но имайте предвид, че е също така и слънчево затъмнение и ситуацията няма да ви е ясна. Ще изглежда, че възелът се разплита, но ще има неочакван за вас развой. Това ще го разберете след около месец. Затъмнението винаги носи изненади. Също така новолунието има отношение и към позицията ви в йерархията. Ако сега обсъждате дадена длъжност или възлагане на работа, след месец ще се окаже, че ще ви преместят или промотират на друга длъжност. Изходът ще е благоприятен, но няма да  е в плановете ви. Дано обичате изненадите. Обръщайте внимание на уж случайни въпроси, които ви задават за професионалния ви опит – разучават ви. Около 10.01 ще има развитие по темата. Кариерата ви може да потегли в неочаквана посока, но както вече казах, това ще е във ваш интерес.

 

ДЕВА Юпитер влезе във вашия сектор на любовта и децата. През следващата година това ще е зоната, която ще ви носи най-голямо удовлетворение. Ако искате да имате дете, с настоящото новолуние може да получите хубавата новина, че ще ставате родител. Това новолуние прави съществена разлика и за тези, които се опитват да имат дете – може да намерят удачния метод, доктор или лечение, с което да осъществят мечтата си. Тъй като новолунието е и затъмнение, може това да е изненада и за самите вас. Понеже е засегнат сектора на любовта, сега има възможност да пламне любов. Но това няма да е по начина, който го очаквате. Може да се срещнете по време на кратко пътуване, работна среща или някакъв вид кореспонденция. Няма да започне веднага или поне вие няма да го идентифицирате като възможност. След около месец ще разберете истинските мотиви за това защо някой е настоявал да общува с вас.

 

ВЕЗНИ   Секторът, отговарящ за дома и най-близкото ви обкръжение, ще е темата, която най-много ще ви интересува.  Това новолуние няма негативни други аспекти. Ако сте в любовна връзка, може да се появи необходимостта да имате свой дом, защото очаквате дете или просто искате с партньора си да сте самостоятелни. Ако искате да закупите свой дом, започнете да проучвате възможностите за финансиране. Имате възможност да намерите желан имот според възможностите си. Може да се окаже, че имате неочакван източник на средства. Помощ може да дойде и от страна на семейството ви.  До края на годината може да очаквате допълнителни приходи от работа и подобрение на заплащането си в бъдеще, ако има такава възможност за договаряне.

За трети от вас затъмнението може да индикира непредвидена добра новина, свързана с най-близките ви хора. Може да разберете, че ваш роднина има щастлив повод за празнуване. Затъмнението действа с отсрочка, така че новината към вас може и да закъснее.

 

СКОРПИОН Разговорите, кратките пътувания, кореспонденцията и комуникациите като цяло ще бъдат най-повлияните от новолунието. Това касае също теми свързани с братята и сестрите.  Тъй като това е и затъмнение, знаците няма да са много ясни или поне няма да са ви ясни сега. Разговор, кореспонденция или кратко пътуване може да изиграят важна роля за събитията през следващите месеци. Ще установите ефекта на това, което се случва сега, след месец-два. Аспектите на затъмнението са хармонични, но то винаги носи неочаквани новини. Може брат или сестра да плануват сега нещо скрито от вас и просто да ви го подхвърлят като идея, а всъщност това да е анонс за техните ясни планове, които ще се осъществят, но вие няма как да знаете за тях. И после ще ви кажат „Аз нали ти бях споменал/а”. Новината няма да е лоша, но ще трябва да се съобразите с нея.

Също така може да е свързана с ваш партньор. В сектора на партньорствата, за родените през първата десетдневка на зодията, около 10.01.2020, може да се наложат внезапни промени и това затъмнение да бъде предизвестие за тях. Но както казах, събитията идват с отсрочка.

 

СТРЕЛЕЦ  Новолунието, което в случая е и слънчево затъмнение, попада във вашия сектор на парите идващи от работа. През следващите 12 месеца в същия сектор ще е и Юпитер, който носи  „разширение” по темите, на които попада в картата. Това означава, че това новолуние може да е предвестник на нова работа или   предоговаряне на заплатата.Имате възможност да договаряте нагоре. Това вероятно ще е свързано с промяна на позицията ви или с промяна на екипа ви. Аспектите на новолунието са хармонични и няма да е във ваш ущърб, но ще трябва да се съобразите с новите условия. Затъмнението работи със закъснение и за новата ситуация ще разберете около 10.01.2020. Сега се крои нещо без ваше знание – може човек във вашия екип да напусне или да бъде назначен и да е необходимо да пренареждате екипа си. Възможно е и самата ви длъжност да се промени. Имате условия да си договорите повече пари – новолунието е в съвпад с Юпитер. От 3.01 Марс влиза във вашия знак и за месец и половина ще  бъде много активно време за вас. Ще бъдете в центъра на събитията. Изявете се.

 

КОЗИРОГ   Тази година с Юпитер във вашия знак, вие сте избраниците на съдбата. И ето че тъкмо сте го посрещнали и той вече е в съвпад с новолунието, което в случая е и затъмнение и оповестява големи промени за родените в първата десетдневка на зодията. Аспектите на слънчевото затъмнение са хармонични, но затъмненията винаги оповестяват промени. Затова сега наблюдавайте знаците и след месец-два ще си обясните защо се е случило така.

Тъй като новолунието/затъмнението е във вашия знак, това предизвестява някаква промяна, която е много лична. Може да искате нещо коренно да промените, да поемете по нов път. Да създадете нещо за себе си. Юпитер ще окрили плановете ви така или иначе, но затъмнението е стартерът на осъществяването. Затъмнението прави хармоничен аспект с Уран, който е във вашия сектор на любовта, децата, изкуството и творческите изяви. Желанието за промяна ще бъде свързано с тези теми. Така че може да започнете любовна връзка с човек, към когото до сега не бихте проявили интерес. И да установите, че ще имате дете без да сте го планували. Ако сте артистична личност или се занимавате с изкуство, може да се появи възможност за сфера на изява, в която досега не сте се изявявали и това ще ви промени много. Около 10.01 ще се появи ситуация или възможност, която ще ви подскаже откъде „ще изскочи заека”, но истинската информация ще навържете след месец-дава. Затъмненията действат със закъснение. От 16.02, когато Марс е в Козирог ще имате силен период на изпълнение на плановете си.

 

ВОДОЛЕЙ Слънчевото затъмнение ще се случи в сектора на нещата, които са извън полезрението ви, върху които нямате влияние. Такива биха могли да са и интригите, болничният престой или животът в чужда страна. Може да се наложи да помогнете на някого, да проявите състрадателност, съпричастност. То има хармонични аспекти, но винаги оповестява промяна. В случая е препоръчително да не се предоверявате. Новините може да не са лоши, но към една промяна винаги човек трябва да се напасва, а вие сте фиксиран знак и не приемате промени, които не са инициирани от вас. В сектора, който отговаря за дома ви, около 10.01 ще има някаква промяна. Може да се наложи преместване, промяна на жилище или местоживеене. Може да не е свързано с вас, а с хората, с които живеете или най-близкото ви обкръжение. Новините не би трябвало да са лоши, но няма да ги търсите сами.

 

РИБИ Социалните събития, приятелската среда и клубовете по интереси са областта, в която слънчевото затъмнение ще внесе промяна. Ако за вас е важно да сте част от някакво общество, сега имате възможност да се присъедините. Няма да стане по начина, по който очаквате. Ще бъдете приети, но чрез препоръка на приятел. Новините, разговорите, кореспонденцията и кратките пътувания също ще изиграят роля на катализатор. Уж случайни контакти ще се окажат работещи, за да получите средата, в която искате да действате. Друг начин на проява е ваш приятел да има новина за вас, с която това приятелство да получи своето обновление. Затъмнението има хармонични аспекти и драми не би трябвало да се очакват. Тъй като с това затъмнение/новолуние Юпитер играе голяма роля, може  „разширяването” на кръга от познати да е това, към което се стремите. Тази ще е темата през цялата 2020 г. Решението на задачите ще осъществите чрез клубове, социални мрежи и приятелства. Това да сте „вътре”, ще е много важно.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *