Новолуние във Водолей на 24.01. Марс и Венера тестват взаимоотношенията.

Предстоящата лунация ще ни предостави възможност да разберем дали и как се справяме в непредвидена ситуация и как отговаряме на провокациите. За фойерверкът от емоции ще се погрижи Уран – планетата, която внася новости в живота ни, поднася ни неочаквани обстоятелства.

Новолунието, което е във Водолей ще е в квадрат с Уран – напрегнат аспект, който ще действа провокативно. От статията ще разберете кои сектори на картата ви ще бъдат задвижени от тази динамика.

Новолунието ще бъде най-силно усетено от зодиите Лъв, Водолей, Телец и Скорпион, родени в първата десетдневка на зодията си, Луна или асцендент между 1-ви и 10-ти градус на същите знаци или планети или ъгли на картата, които се намират в посочените градуси.

Тъй като новолунията до юли ще се случват в първите 5-6 градуса на съответната зодия, всички, които имат планети или ъгли в тези градуси по един или друг начин ще усещат лунациите като стимулация. Провокативните аспекти /като настоящото новолуние/ ни карат да действаме, затова понастоящем ще действаме като торнадо. В друг случай, когато лунацията е хармонично аспектирана, ще действаме като вечерен бриз. Разбира се, би било полезно мъничко да познавате картата си, защото колкото е по-точен аспектът, толкова по осезателно е влиянието му.

Марс и Венера, които управляват човешките взаимоотношения също няма да са кооперативни. На 26.01. /два дни след новолунието/ ще са в напрегнат аспект – квадрат и няма да предложат решение от сорта „да седнем и да се разберем като хора”, а напротив. Ще стимулират нетолерантността, нежеланието за съпричастност и отстояване само на личните интереси.

Водолеят, където се случва новолунието, се свързва с модерните технологии,  политиката, социалните медии. Бъдете наблюдателни към електронната си комуникация. Не се поддавайте на провокации по имейл за фалшиви съобщения от банката ви, пазете и проверете паролите си. Електронните банкови разплащания също могат да бъдат засегнати. Моментът не е подходящ и за запознанства през социалните медии или през мобилни приложения за запознанства.

От 17.02. до 9.03. предстои ретрограден Меркурий и за тези от вас, които го следят, е препоръчително следващите две седмици да уредите, ако имате, своите документални или юридически задачи.

 

ОВЕН  Тези от вас, които се занимават със социални медии, политика, ако са инфлуенсъри, ако са заети в електронните медии, ще усетят новолунието като провокация свързана с човек или група, които са тяхна аудитория. Много е възможно, някой който финансира работата ви неочаквано да се откаже да инвестира повече; ваш материал да се окаже обект на противоречия и това да ви въвлече в конфликт. Обърнете внимание на защитата на електронния си продукт – ако е сайт или блог, проверете паролата, не отваряте случайни или непознати мейли с предложения за спонсорство или предложение да рекламират в блога ви, например.. Стресът ще е свързан с източниците ви на средства, но ще се провокира според дейността, която упражнявате или хората, към които е насочена комуникацията ви. Могат да бъдат засегнати финансовите ви интереси чрез група, в която имате участие или към която е отправена комуникацията ви.

Друг начин, по който може да усетите провокацията, е ваш приятел да ви поиска пари и това да промени отношенията ви за много дълго време. Помислете добре преди да му ги дадете, дали можете да се откажете от тях, защото едва ли ще ви ги върне. Не инвестирайте в бизнес на приятели.

Ако искате да водите преговори или да се изяснявате с любимия човек, 25-ти и 26-ти януари не са много добри дни. Ще срещнете неразбиране, а може и да се създаде интрига.

 

ТЕЛЕЦ В сектора на вашата кариера или вашите цели ще има новина. Може да е свързана с поемането на задача, която неочаквано ви е поставена от ръководството ви, но ще ви свари неподготвени. Дори да не е възлагане на задача, може да се окаже, че се полага ново начало на нещо, което е неочаквано или непознато за вас.  При отправено предложение няма да имате възможност за преговори.

Друг начин на проявление на новолунието – това важи предимно за родените в първата десетдневка на Телец и тези с асцендент и Луна до 10-ти градус на Телеца – би могло да е непланирано да промените курса на своята кариера. Може да решите, че сега е моментът да положите ново начало и никой няма да ви разубеди. Тази мисъл ви е хрумнала около 11.01., но сега ще вземете решение за промяна.

Вашата управителка Венера ще стимулира социалния ви живот и желанието да сте сред любимото си общество ще продължи поне до 7.02. Но в тази среда ви предстои едно препятствие и то е свързано с това, че някой от приятелската ви среда може да има възможност, която да ви се представи за бизнес начинание или това да са някакви
финансови взаимоотношения с приятели, които няма да ви донесат удовлетворение. Но пък хората, от които идва предложението, може да решат, че не сте им толкова добър приятел вече.

 

БЛИЗНАЦИ Следните теми са обект на новолунието при вас: пътуване в чужбина, юридически сделки и дела, допълнително образование.

Юпитер вече е във вашия финансов сектор и плановете ви за харчене и инвестиции са се увеличили. Много е вероятно сега да е необходимо да теглите чертата и да прецените за кое ще се дават пари и кое може да почака. Аспектът на новолунието с Уран по-скоро ще ви завари неподготвени. За родените Близнаци или за тези с Луна или асцендент между 1-ви и 10-ти градус на знака новината всъщност ще дойде като приятна изненада, като гръм от ясно небе, но ще се конфронтират с изпълнението й. Ако сте планирали пътуване, ще установите, че условията по него ще са по-скъпи от това, което бихте си позволили. Ако се касае за допълнително образование или университет в чужбина, ще трябва да имате предвид, че могат да се появят неочаквани обстоятелства, които да променят плановете ви.

Около 26-ти януари с ваш партньор в работата или в живота ще имате оживен разговор как да подредите приоритетите си между вашата връзка/взаимоотношения и развитието на кариерата ви или на целите и реализацията ви по принцип. Възможно е да прехвърчат искри. В тези дни едва ли някой ще проявява толерантност към позицията на другия.

 

РАК Обърнете внимание на това как съхранявате парите си. Ако правите онлайн плащания, пазете пароли. Новолунието ще ви намери неподготвени във връзка с дейност, която може да е свързана със съвременни комуникации или онлайн достъп до банкови услуги. Новолунието попада в сектора на финансите ви и сега може да имате желание за някакво финансово начинание, инвестиция. Ако предложението идва от приятел, не е препоръчително да го приемете. Също така, ако инвестирате в дейност, която е свързана с електронна медия, блог, около това новолуние ще се натъкнете на непредвидени разходи.

Друг начин, по който финансовата ситуация може да ви изненада, е да има неочаквано развитие на работното ви място. От вашия работодател може да ви бъде предложено споразумение за промяна на заплащането ви, без да е свързано с промяна на позицията ви. С това финансовата ви ситуация ще се повлияе неблагоприятно.  Отсрещната страна обаче ще е по-силната и едва ли ще имате много аргументи в своя защита.

 

ЛЪВ  Новолунието, което попада в сектора на връзките ви, бива провокирано от Уран, който е в сектора на вашата кариера. Ваш бизнес партньор или партньор в личния ви живот ще ви постави в непредвидена ситуация, в която ще трябва да реорганизирате не само работата си. Ще имате чувството, че ще трябва да реорганизирате целия си свят. Това ще се усети повече от тези от зодия Лъв, които са родени в първата десетдневка на зодията или имат асцендент или Луна до 10-ти градус на Лъв. Колкото е по-точен аспектът, толкова и събитията ще са по-близки до прогнозата. Разбира се, може да имате влияния и от аспекти с други планети, но за да разберете това, трябва да познавате картата си.

Ако партньорът ви е в работата и сте в съдружие, инициативата ще дойде от другата страна и ще бъде необходимо или да се преразпределят ангажиментите и отговорностите, да се промени начинът на работа или да се въведе нов начин на управление. Преговорите няма да са лесни, особено около 24-26.01. Венера е във вашия финансов сектор и е много  възможно партньорът ви да иска да се оттегли или да преразпредели дяловете или разходите. Имайте предвид, че Меркурий е ретрограден от 17.02 до 09.03 и е добре дотогава формалностите да са уредени. Сатурн ще бъде поне до края на годината /с кратко напускане / в сектора на вашата ежедневна работа и екип, така че ръкавите ще останат запретнати. Добротворецът Юпитер е в същия сектор и това насърчава наемането на повече хора.

Ако става въпрос за партньора в личния ви живот, промяната във взаимоотношенията ви, която ще трябва да направите, ще е не по-малка, защото ще се отрази и на дългосрочните ви планове за развитие и кариера. На 26.01 Венера и Марс правят напрегнат аспект квадрат и това не предполага лесен и приятелски разговор. Даже напротив – ще горят страсти. Напрежението може да е свързано със сексуални или финансови проблеми.

 

ДЕВА Новолунието се случва в сектора на работата ви, като ще донесе възможност или за нова работа или за нова позиция, но тя няма да е повишение. Това желание за нова работа ще се конфронтира с юридическата страна на нещата. Много е вероятно  започването на нова работа да не може да се случи юридически или впоследствие отново да се наложи да се променя. Уран разбърква ситуацията, така че тази нова работа може да се окаже невъзможна за регламентиране или дори да не е това, което бихте искали да правите. Да, противоречиво звучи, но и естеството на Уран е такова – хем сърби, хем боли. Възможността от друга страна ще е и свързана със заплащане, което дори при промяна на позицията или работата ви, няма да е по-добро и заради това може да се откажете да я приемете.

Ако управлявате екип, непредвидената ситуация може да дойде оттам. Може да имате юридически проблеми с ваш служител, който ви съобщава за свой нов план или ако наемате нов служител. Преди да се подписват документи с тези хора, консултирайте се с юрист и проверете новия кандидат допълнително.

Секторът, в който попада новолунието, отговаря и за здравето и сега е добър момент да направите профилактични прегледи или такива, които отдавна отлагате. От 17.02 предстои ретрограден Меркурий и тогава може да имате допълнителни разходи /Меркурий ви е управител/.

 

ВЕЗНИ   Вашата любовна половинка може да изпита изкушението да ви провокира и да изпита границите ви. Уран е във вашия финансов сектор и прави напрегнат аспект към сектора на любовта, където е новолунието. Добър съвет е да нямате финансови взаимоотношения с любимия/любимата си. Той или тя може да се окаже, че ще злоупотребят с доверието ви и ако решите да инвестирате в бизнес на партньора си или да му/й дадете пари на заем, тази връзка може да ви излезе скъпа в буквалния смисъл. Този аспект може да окаже напрежение и върху сексуалните ви взаимоотношения  – прояви на ревност, желание за сексуално експериментиране, но водещо до грубост. Или желание за повече свобода във връзката, но водещо до допълнително обтягане на отношенията.

Това новолуние не е хармонично и внася напрежение в любовните връзки и с друго – на 26.01 Марс и Венера са в квадрат /напрегнат аспект/. Венера е ваша управителка и може да имате обтегнат разговор с вашия партньор по повод пари. Около новолунието има прекалено много напрежение свързано с пари или изпитване къде стигат сексуалните граници. Можете да направите инвестиции или да дадете пари за забавления, включително хазарт, които повече да не се върнат при вас.

 

СКОРПИОН Както вече знаете от началото на статията, това новолуние ще се усети най-вече от родените в Скорпион в първата десетдневка и от тези с Луна и асцендент в Скорпион до 10-ти градус. Ако имате планета или ъгъл от картата си в Скорпион, също бихте го усетили в голяма степен, но това е за тези, които си познават картата.

Новолунието се случва в сектора на дома ви. Но освен физическия дом, това е мястото на най-съкровената ви вътрешна сигурност. За родените в началото на знака, това новолуние може да се стори малко турбулентно. В сектора на партньорствата ви протичат промени и това новолуние ще провокира напрежение в дома ви. Може да е и с най-близкото ви обкръжение или да провокира вътрешната ви необходимост от промяна. Но ако търсите такава промяна, тя ще засегне всичко. Тази лунация не е затъмнение и ако успеете да се дистанцирате от провокациите, ще премине само с прехвърчане на искри. Ако обаче решите да стигнете до дъното на проблема, може да разрушите партньорство, брак, съдружие, любовна връзка. Марс и Венера също ще са в напрегнат аспект на 26.01, така че дните около новолунието ще предложат своя дял интензивни разговори и вероятно някой и друг скандал.

Друг начин, по който това новолуние може да се отрази, е член на семейството ви да ви съобщи, че ще се изнесе. Това няма да ви зарадва, защото ще покаже, че той/тя има планове за живота си, които не са съобразени със семейството ви или с вас.

 

СТРЕЛЕЦ Марс е във вашия знак до 15.02 и вие ще имате желание да налагате мнението си и да бъдете много активни. Това новолуние ще ви изпита дали знаете кога да си прехапете езика. Уран ще хвърли ръкавицата към сектора на комуникациите, а той се грижи за това в живота ни да има изненади. В работна среда ще имате ситуация, в която може да се предизвика конфликт. Може да е обикновен разговор, в който трябва да овладеете спонтанността си. Ако управлявате екип, източникът на провокация най-вероятно ще е ваш подчинен. Думите ще се изплъзват от езика ви и може да направите буря в чаша вода. Секторът, в който се случва новолунието, също има отношение към кратките пътувания. Подгответе колата си преди да тръгнете на път.

Това новолуние ще стимулира инициативността ви да провеждате разговори. Ако се занимавате с писане или сте свързани с някаква медия, работата ви може да предизвика внезапен интерес и това ще изненада всички, с които работите. Поводът ще е материал или поведение, които могат да се определят като скандални, но така се събужда интерес.

 

КОЗИРОГ   Настоящото новолуние ще е голямо предизвикателство за тези от вас, които са предприемачи или работят на хонорар. Новолунието се случва в сектора на източниците ви на доходи и ако имате някакъв вид творческа работа, тя ще има непредвидено развитие. Възможно е да се появи проект, който да ви възложат, но по някаква причина да се изплъзне. Проучете този, който ви го предлага. Проверявайте източниците си дори и да са ви препоръчани. До 15.02 Марс преминава вашия сектор, който се свързва с интриги, измами и ситуации, върху които нямате влияние. Възможно е много от детайлите за това предложение да не са ви известни. Проучете този, който ви го прави.

Друга възможност за проявление на новолунието е, ако работата ви е свързана с любовния ви партньор. Смесването на парите и личните отношения сега ще бъде повод да разберете доколко можете да разчитате на другата страна.

 

ВОДОЛЕЙ Тези от вас, които са родени в първата десетдневка на знака или имат асцендент или Луна до 10-ти градус на Водолей, ще усетят по-силно това новолуние. Уран, който носи обратите и изненадите, ще ви предложи внезапната идея, че нещо много спешно и бързо трябва да промените около себе си. И това трябва да стане веднага. Ще имате причина да вземете внезапно решение или ще имате събитие,  което ще ви постави в непозната и неочаквана за вас ситуация. Може изведнъж да решите, че повече не искате да живеете на същото място, че искате коренна промяна на условията си на живот. Или може да имате усещането, че виждате най-близките си хора в светлина, която не сте подозирали и имате нужда веднага да промените отношенията си с тях. Това, което ще се случи в сърцето и главата ви ще е радикално и революционно. Ситуацията ще ви конфронтира и с вашия приятелски кръг, ще прецените на кого държите и на кого не. Юпитер тази година ще стимулира вътрешния ви свят и растеж и може да решите да заминете надалеч за известно време.

Друго проявление може да бъде, там, където живеете, условията внезапно да се променят и да се наложи волю-неволю промяна.

 

РИБИ  ♓ Извън полезрението и контрола ви се развива ситуация, която ще ви вкара във вихъра си. Разговор, пътуване за кратко или ако се занимаване с писане или медия, е възможно да ви „препоти”. Новолунието се случва в зоната на скритото, подсъзнателното, интригите и тайните и ще установите, че може да се замесите или с изпуснати думи да се въвлечете в ситуация,  която няма да се разреши с дипломатичност и хитрост. Новолунието е в напрегнат аспект с Уран, който се грижи за непредвидените ситуации. Ваш роднина, брат или сестра, дори съсед също могат да бъдат източник на това неспокойство.

Преди да тръгнете на път, прегледайте колата и екипировката си. Също така може да се наложи да помогнете на някого, който е в беда или има нужда да бъде придружен до болница.

В дните след новолунието Венера, която в момента е във вашия знак, ще провокира Марс. Могат да прехвърчат искри, но не се забърквайте в случайни срещи. Може да има много бурна няколко дневна връзка, но ще прегори бързо.

Ако пътувате в далечна страна, проверете графиците на самолетите или транспорта, който ползвате. Проверете за gps навигатор. Проверете колата, ако взимате такава под наем. Може да се наложи да се промени график, резервация, някой от придружителите ви да се откаже. Може да се изгубите, затова проверявайте маршрут.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *