Марс и пълнолунието в хармония на 19.02.

През следващите две седмици ни очакват важни астрологични събития – на 6-ти март Уран влиза в Телец, където ще остане до 2026-та година. За да научите как това ще се отрази на вашата зодия можете да прочетете статиите по темата, които са публикувани на страницата на Астрохаус.

 

Предстои, също така, Меркурий да бъде ретрограден в Риби от 5.03.-28-03. Съществени са дните в началото и в края на фазата. Това, че ретроградието се случва в Риби ще „оцвети” характеристиката на събитията. Рибите са знакът, който проявява съчувствие и жертвоготовност, но също така и манипулативност. Може в този период да се наложи да се погрижите за някой който не е в добро материално или здравословно състояние или да обърнете повече внимание на себе си и на собственото си здраве. Може просто да е необходимо да отдръпнете крак от педала и да си дадете почивка. Бъдете внимателни как се използва или се изпитва вашата привързаност или лоялност. Няма да е трудно да ви вземат за шаранче като използват съчувствието ви. В статията ще прочетете как предстоящото ретроградие на Меркурий ще се впише в ежедневието ви.

Прочетете и прогнозата за вашия асцендент. Той е също толкова важен, както слънчевия ви знак.

 

ОВЕН  Средата на месец февруари за вас е периода, когато работата излиза на преден план. Искате да доведете до завършек теми от този сектор на вашия хороскоп. Пълнолунието е хармонично аспектирано и ако желаете за завършите проект и той да бъде щедро заплатен, направете го около това пълнолуние. Допълнително вашият управител Марс активира зоната на парите идващи от труд и вие ще бъдете особено инициативни. Характерно за момента е, че може да сте взели решение дадена работа повече да не я вършите и да напуснете. Използвайте времето до края на месец март, за да уредите паричните си задачи. Вероятно някои от вас вече са решили да започнат нова работа или ако се издържате самостоятелно сте решили да започнете нов проект. Използвайте времето през февруари, защото през март Меркурий е ретрограден и тогава ще ви занимават задачи от миналото. Ще имате нужда от дистанция и почивка.

 

ТЕЛЕЦ   От 14.02. до 30.03 Марс се намира във вашия знак, което означава, че ще запретнете ръкави и ще бъдете много активни. Хармонично с него се движи вашата управителка Венера през зоната на договорите, висшето образование и юридическите спорове. Това означава, че настоящия период благоприятства да работите по въпросите касаещи тези теми. Ако сте се заели да търсите адвокат или ще пускате съдебен иск сега е момента да завършите тази тема, защото следващия месец Меркурий е ретрограден и може да се увлечете в търсене на подробности, които да забавят воденето на дело в последствие. Ако пък темата е вашата допълнителна професионална квалификация и отложите решението за следващия месец, може в последствие да се наложи да промените плана и решението си. Така, че взимайте решение сега. Тъй като пълнолунието активира сектора, който касае децата, много е възможно да избирате университет за вашето дете. Попълнете документите сега. Следващия месец може да пропуснете нещо важно или да изпуснете срок.

В любовния живот ще имате желание да държите инициативата в свои ръце и да не оставяте на случайността нещата. Ще искате да изясните с половинката ви на къде се развиват отношенията ви. Пълнолунието е хармонично аспектирано, така че не се очаква някаква драма на хоризонта.

Ретроградния Меркурий ще се движи във вашия сектор на приятелствата, но е вероятно някой от близкото ви обкръжение да ви поиска пари. Не давайте пари на заем на приятели в този период.

 

БЛИЗНАЦИ   Пълнолунието ще изкара на преден план решения, които трябва да вземете относно мястото, където живеете – вашия дом и най-близкото ви обкръжение. Юпитер тази година се намира в сектора на вашите партньори и сега е подходящия момент с вашата половинка да намерите самостоятелно жилище. Други ще разберат, че ще се наложи да се преместят, защото в професионалната сфера имат нови перспективи. През март вашия управител Меркурий ще върне тема в живота ви, която касае професионалната перспектива, но това ще започне да ви занимава още от сега. Възможно е да получите задача, който да изисква преместване.

 

РАК  Пълнолунието се случва във вашия сектор на комуникациите. Постарайте се до края на месеца да уредите документални въпроси, които сте си поставили да свършите. Имайте предвид, че т.нар. „сянка” на ретроградния Меркурий по време на пълнолунието вече действа. Това го казвам, защото изпълнената Луна се намира в меркуриева зодия и вие ще сте едни от първите, които най-рано ще усетят предстоящия ретрограден Меркурий. Ако подавате документи, ако имате интервю за работа, ако работите с договори, ако купувате билети за път дано да сте финализирали тези задачи преди 18.02. Всякакви новини и решения, които дойдат след тази дата потенциално търпят ревизия. Ако планирате далечно пътуване, вероятно това е място, където вече сте посещавали.

 

ЛЪВ  С настоящото пълнолуние ще вложите енергията си да постигнете целите относно кариерно развитие и подобряване на работна заплата. Поне до 30.03. ще имате желание значително да подобрите позициите в работата си и да получите подобрение в заплащането. Той като настоящото пълнолуние ще бъде повлияно от предстоящия ретрограден Меркурий, имайте предвид, че през март-април ще има нещо, което ще изкочи от миналото. Или ако ви се наложи да подписвате споразумение за работа в последствие то ще се промени. Пълнолунието е хармонично аспектирано, но ще има „скелети в гардероба”, за които не знаете. Може да вземете решение да се върнете на старо работно място или да работите отново с колеги, с които сте работили преди. Месец март ще бъде период на ревизиране на финансови теми.

 

ДЕВА  Пълнолунието се случва по оста на вашите междуличностни отношения. То е хармонично аспектирано, но ще е силно повлияно от предстоящия ретрограден Меркурий /а както знаете той е ваш управител/. Ще ви се иска да финализирате, изясните взаимоотношения и вероятно ще го направите. Само  дето няма да са съвсем финализирани. В такъв момент човек води разговори за миналото или ще вадите факти от миналото в тези разговори. Възможно е ваш бивш началник да ви потърси чрез посредник.

 

ВЕЗНИ   Пълнолунието акцентира зона, която има отношения с пътуване до далечна дестинация. Имайте предвид, че от 19.02. ще усещате бъдещото ретроградие на Меркурий и е възможно да се наложи презаверка на билетите или промяна в плана. Това пътуване може да е нещо като духовна дестинация или ще посетите тайнствено, усамотено място. Може да ви струва повече пари от очакваното, но самото пълнолуние е хармонично аспектирано и парите си заслужават.

Възможно е да финализирате някакво работно споразумение. Ако сте на временен договор, той да стане постоянен. Идващия ретрограден Меркурий ще има влияние. Той ще се движи в сектора, който касае вашата работа. Това, което сега ще подпишете е възможно в бъдеще да претърпи промени /напр. подписали сте за една позиция, в бъдеще да се наложи да я промените или да не сте разбрали за вменени ангажименти./. Друга възможност е да се наложи да преразпределяте работа в екипа, който ръководите.

 

СКОРПИОН    Дано сте планирали някакво събитие в приятелска среда. Ако се занимавате с обществена дейност също би било добре да изберете периода на това пълнолуние, за да я популяризирате и да направите повече хора съпричастни към вашата кауза. Перфектно пълнолуние за забавления! При това, на едно такова събитие може да активира вашите контакти. Пълнолунието ще благоприятства създаването на контакти. Ретроградието на Меркурий през март ще изведе темата за любов от миналото. Възможно е да се обади някое старо гадже или с настоящото да изяснявате действията си от миналото. Ако имате дете и искате да разберете повече подробности за ежедневието му, добре е сега да го поразпитате и да го наблюдавате отблизо.

 

СТРЕЛЕЦ   В работната ви среда има оживление с навлизането на Марс в зоната на вашата работа. Вероятно не ви е много спокойно, защото Марс внася напрежение, но това създава предпоставки за доказване на вашата работоспособност и привлича вниманието към вас в подходящия момент. Пълнолунието е хармонично аспектирано от Марс и това може да ви донесе допълнителна амбиция, защото зоната на вашите цели и амбиции е активирана около 19.02. Вие ще сте готов да поемете допълнителни ангажименти, да покажете енергичност. С ретроградието на Меркурий може да ви дойдат идеи за ремонт в къщи или ще се наложи да търсите решение за някаква промяна в дома. По тази тема изчакайте да мине средата на април. Сега не се премествайте и не правете покупка на жилище.

 

КОЗИРОГ   Ако водите съдебен спор, това пълнолуние ще ви донесе новини свързани с неговото приключване. Възможно е във връзка с това да трябва да представите някакъв стар документ или ще разберете подробности, които са свързани с документи от миналото.

Сега е подходящ момент да направите избор за университет, ако това е главната ви тема тази година.

Периодът също е подходящ за избор на дестинация за пътуване. Тъй като вашия сектор на любовта е много активен през февруари това може да бъде свързано с любовта ви. Същият сектор отговаря и за децата. Може да изберете да направите пътуване с детето ви или да го посетите, ако то е в чужбина.

 

ВОДОЛЕЙ  През февруари и март решаването на проблем свързан мястото, където живеете ще бъде приоритетно. Настоящето пълнолуние може да ви предложи развръзка. Точно сега ще искате да се преместите или да решите някакъв проблем в къщи – с бормашина. Пълнолунието активира секторът на вашите инвестиции сексуални взаимоотношения /да и двете/ и е хармонично аспектирано от Марс, който изважда на преден план темите относно дома ви. Ще имате желание любовната ви връзка да се задълбочи и ще имате желание за повече физическа близост с партньора си. Ако закупувате жилище би било добре да е преди 19.02., защото след това започва да се усеща влиянието на предстоящия ретрограден Меркурий, но нищо чудно, ако отново вниманието ви привлече имот, който преди сте харесали, но по някаква причина сделката не се състояла.

 

РИБИ   Вашият партньор – в личен или в работата, ще привлече вниманието ви. Ще провокира разговор, който за сега може да мине кооперативно. Вие в момента имате желание да развързвате възли около партньорствата си, но моментът не е особено подходящ. След една-две седмици ще се върнете на старите теми. Или вие или той в този разговор ще остави вратичка. Имате още какво да разяснявате.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *